Skip to main content.

Arty Guava - Lay Hoon

Posters

Som barn brukade Lay Hoon, med artistnamnet Arty Guava, sitta i timmar med sina målarböcker, hon drömde alltid om att jobba med något kreativt. Efter en kvällskurs i multimediadesign bestämde hon sig för att säga upp sig från sitt jobb som ingenjör och följa sin dröm.

”Precis i början av pandemin brukade jag illustrera varje kväll på min iPad. Det var ett sätt för mig att hantera all stress, ångest och osäkerhet som fanns runt omkring. Jag delade med mig av mina verk på sociala medier och folk fick upp ögonen för mig. Då insåg jag att jag faktiskt kunde göra det här till mitt jobb”, säger hon.

Lay beskriver sin konst som lekfull och drömmande med en touch av asiatisk spice. Hon berättar att hon ofta skapar det hon själv saknar i livet just nu. Hon skapar mest med hjälp av sin iPad och tycker även om att måla med akrylfärg på canvas.

”Det mest utmanande för mig är att lyckas förvandla abstrakta känslor till konst. Ofta försöker jag fånga en känsla eller en stämning. Men känslan kan vara snabbt övergående, så när jag är uppe i mitt skapande jobbar jag intensivt för att lyckas fånga den”.

Arty Guava - Lay Hoon posters

Lay Hoon är namnet bakom konstnärsnamnet Arty Guava. Lay Hoon är baserad i Vancouver och Singapore och är en grafisk designer och illustratör. Lay Hoon beskriver själv sin stil som djärv, lekfull och hon älskar att sprida glödje till människor genom hennes konst. Hon berättar att hon inspireras av händelser ifrån verkliga livet och från hennes barndom. Hon jobbar mycket med att försöka fånga känslor.

I den här kategorin kan du hitta posters med mjuka dova färger med motiv så som kvinnor som dansar under månskenet, en feminin hand som balanserar frukt, en kvinna som sitter i en trädgårdsmiljö och andra motiv med kvinnor och exotiska frukter. Skapa en ny känsla i ditt hem och köp dina nya Arty Guava posters på Desenio.