Skip to main content.
How to

5 inredningstips för ett mysigt barnrum

Att inreda ett barnrum behöver varken vara svårt eller dyrt - vi listar våra bästa tips på hur du med enkla medel dekorerar ett mysigt rum till familjens nya tillskott!

När man inreder ett rum till ett äldre barn kan det göras tillsammans med barnet utifrån barnets önskemål och personlighet - när det är dags att börja boa för en ny människa man ännu inte känner kan det se annorlunda ut. Hur ska man göra för att inreda både enkelt och fint för ett litet barn? Vi ger dig 5 inspirerande tips på hur du billigt och effektivt skapar garanterad mysfaktor i din bebis trygga vrå.


1. Berätta vem som bor i rummet

Dekorera väggarna i bebisrummet med personliga detaljer som berättar lite mer om vem som bor där. Sätt upp en bokstavstavla i akvarell med barnets initialer för en mer personlig, och framförallt väldigt gullig detalj. Para ihop bokstavstavlan med en poster på ditt barns stjärntecken, även dessa tryck är handmålade i akvarell och passar perfekt tillsammans med en bokstavstavla.

Tavellist i barnrumTavla med stjärntecken

Tips - använd tavellister så kan du variera och byta ut dina motiv utan att behöva borra nya hål, eller kombinera med annan inredning som barnets favoritböcker eller gulliga dekorationer som både du och ditt barn kan uppskatta. Klicka här för att se alla våra tavellister!


2. Skapa mysiga krypin

Fixa en myshörna i rummet med exempelvis kuddar, fluffiga filtar och en gosig fäll som barn (och vuxna) kan leka i, läsa böcker eller ta en liten tupplur i. Ett tipitält har blivit en populär inredningsdetalj i barnrummet som både är snygg och praktisk för oss vuxna - men även lika uppskattad hos barn. Det funkar lika bra med andra långa tyger, som t.ex. en överbliven gardinlängd, att skapa en mysig koja av.

Mysig inredning till barnrum Bebisrum inredningstips

Vi älskar våra posters med motiv som är handmålade i akvarell, de drömska tavlorna ser ut att vara tagna direkt från en sagovärld och passar perfekt att ha som dekoration på väggen vid en sagohörna. Lägg till en ljusslinga för extra mysig stämning! Vi har plockat ut fina sagomotiv som får fantasin att vandra - klicka hem dina favoriter här:
 


3. Världskartor och ABC-tavlor

Dekorera bebisrummet med söta posters som barnet dessutom kan lära av! Vi har flera ABC-tavlor, lärande djurtavlor och världskartor för barn som är perfekta att dekorera väggarna med i barnrummet. Barnet kan öva på alfabetet med ABC-tavlor och lära sig om världen och dess världsdelar med de lekfulla kartorna. Till familjen som älskar djur och natur finns det även supergulliga och lärande tavlor om världens alla djur. Perfekta för att lära små barn prata genom att peka och öva på djurens olika namn.

Klicka igenom karusellen och upptäck alla våra lärande barntavlor!
 

4. Dova väggar med färgglada detaljer

Barn och vuxna har ofta olika stilpreferenser när det gäller inredning - ett sätt att mötas på mitten är att måla väggarna i en dov och stilren färg och addera färg med andra dekorationer och leksaker. Genom att måla bebisrummet i en mer subtil och dov färgskala är risken att man tröttnar inte lika stor, och man slipper måla om igen efter några år. Satsa istället på att få in mer färg i barnets rum med dekorationer och andra detaljer. Till exempel söta tavlor med grafiska eller målade motiv, leksaker, möbler och ljusslingor - helt enkelt delar av inredningen som är lättare att byta ut med tiden i takt med att barnet växer och får nya intressen och behov.

Färger bebisrumPosters till bebis
 

5.  Skapa förutsättningar för förändring och variation

Vi vet att det ibland kan det vara svårt att förstå att ens lilla bebis inte längre kommer vara just en liten bebis för alltid - men det går snabbare än vad man tror! Bebisen blir med tiden ett barn, ett barn med egna åsikter, nya intressen och preferenser för hur hen vill att sitt rum ska se ut. Från en månad till en annan kan ett växande barn skaffa sig en helt ny hobby, idol eller favoritfärg - gör det enkelt att variera barnrummet ofta och mycket. Använd t.ex. dekorationstejp för att kunna byta ut teckningar, foton eller posters på löpande band utan att förstöra varken väggar eller motiv. Hyllor kan du använda både som förvaring för leksaker och böcker, men också för fina dekorationer som enkelt kan plockas bort och göra plats för nya vid behov, utan att behöva borra nya hål eller köpa nya möbler.

Väggdekorationer i bebisrumFörvaring babyrum

Som vi tog upp tidigare är tavellister perfekta som snygga och effektiva avlastningsytor för allt möjligt - pennor, ritblock, böcker, tavlor eller leksaker - bara fantasin sätter gränserna!

Gör det enkelt för dig att anpassa rummet efter barnet och skapa en plats i hemmet som inte bara är en trygg punkt, utan också en plats där barnet kan få utlopp för sin kreativitet, lekfullhet och personlighet (utan att bli ruinerad på köpet!).

Product Slider