Skip to main content.

Megan Galante

Posters

Efter att ha studerat målning och skulptur på konstskolan, började Megan Galante arbeta som textilkonstnär. Hennes arbete är drömmande och ibland, humoristiskt, med fokus på rörelse och färg genom mestadels botaniska ämnen. Hon är inspirerad av naturen och lär sig om historien och symboliken för blommor.

Prints av Megan Galante

Välkommen till den kreativa världen av Megan Galante, en begåvad konstnär vars resa till att bli en kreativ konstnär är en inspirerande berättelse om passion och engagemang. Från en ung ålder var Megan’s kärlek för att teckna uppenbar. Hon visste att konst var hennes sanna kallelse. Efter gymnasiet flyttade hon till NYC, där hon gick på konstskolan, och fördjupade sig i måleriets och skulpturens värld.

När Megan's konstnärliga karriär utvecklades, hittade hon sin nisch i textilkonst, ett fält som stämde överens med hennes önskan att förfölja illustration för att försörja sig. Idag har hennes konstverk en drömmande och humoristisk känsla, präglad av rörelse och livfulla färger. Naturen är Megan's ultimata musa, och skönheten i den stora utomhusen driver alltid hennes kreativitet. Genom sin konst strävar hon efter att ge en känsla av lugn, omfamnande skönheten som finns i naturen.

Megan använder gouache som sitt medium. Innan hon startar ett nytt stycke, ger hon sig själv glädjen att skapa färgpaletter, utifrån sin kunskap om färgteori. Som med många konstnärer uppstår utmaningar, och för Megan är det kampen att hitta ögonblick av stillhet och kontemplation mitt i livets brusande krav. Men, hennes engagemang för konsten består, och hon hittar alltid tillbaka till sin fristad.

Välkommen till Megan Galante's värld, där botanisk konst och livfulla färger flätas samman för att skapa en glad konstnärlig resa. Utforska hennes förtjusande kollektion här och låt naturens skönhets magi svepa bort dig.