Skip to main content.

Julia Hallström Hjort

Posters

Julia studerade medicin och psykologi men led av kronisk smärta och började då utforska sin konstnärliga sida. Skapandet blev en viktig del av hennes rehabilitering.

Julias konst är lugn och rofylld och hon använder ofta neutrala och dämpade färger. Hon börjar med att måla för hand för att sedan redigera konstverket digitalt för att skapa det slutgiltiga verket.

Eftersom hon älskar nordisk natur hämtar Julia inspiration från sina promenader där en form eller en färgkombination kan vara fröet till ett nytt motiv.

Illustrationer av Julia Hallström Hjort

Julia Hallström Hjort är en konstnär, illustratör och filmskapare från Sverige. Hon har alltid tyckt om att rita och måla och kan inte riktigt bestämma sig för en viss konsttyp utan föredrar att prova olika tekniker, material och motiv. Från abstrakta akrylmålningar till realistiska oljemålningar och porträtt i blyerts- och akvarellfärger. För Julia kan konsten vara kraftfull och känslomässigt laddad med en djupare mening, men den kan också finnas som något vackert som ger glädje, färg och känsla till betraktaren och rummet. Utforska hennes konst i den här kollektionen!