Skip to main content.

Isabelle Vandeplassche

Posters

Att kunna jobba heltid med sin konst kändes som en avlägsen dröm när Isabelle började visa sina målningar på nätet under 2016.

”Mitt konto bara växte och plötsligt insåg jag att det kanske skulle gå att försörja mig på mitt skapande. Så jag vågade hoppa! Jag känner mig så tacksam över att kunna jobba med det jag älskar”.

Isabelle beskriver sin konst som rogivande och lugn, hon målar huvudsakligen med akvareller.

”Jag inspireras av inredning, vardagen, botaniska trädgårdar och loppisar”.

Isabelle Vandeplassche posters

Isabelle Vandeplassche är en illustratör och konstnär från Belgien, nu verksam i Portugal där hon skapar vackra konstverk vid havet. Hennes konstverk visar allt från sommarlandskap och stränder till täta djungler och vardagliga miljöer.

Att skapa konstverk har alltid varit en del av hennes liv och hon målar oftast med vattenfärger och akvarell. Hon avslutar ofta konstverket digitalt. Hon arbetar med en naturlig färgpalett och inspireras ofta av sitt eget fotografi. Hennes mål är att människor ska känna lite glädje när de beundrar hennes konstverk. Hon tror att konsten frigör våra sinnen och får oss att utforska världen genom färger och kulturer.

Hon är inspirerad av vardagen i Portugal, resor, loppmarknader, botaniska trädgårdar, landskap, växter och ibland bara de små ögonblicken i livet. Inspiration hittar hon också i surfing, vilket är ett av hennes andra intressen i livet.