Skip to main content.

Ekaterina Zagorska

Posters

Bulgariska konstnären Ekaterina Zagorska beskriver sin konst som en magisk värld av illustrationer.

”Min stil mixar starka färger, amerikansk realism och popkonst. Mina bästa verk är de som innehåller mycket färg och en story.”

Ekaterina inspireras av allt som finns runt omkring henne och jobbar helst med akvarellfärger, kritor och blyerts.

”De senaste två åren har jag börjat experimentera med digitala verktyg, det är som en helt ny värld av möjligheter,” säger hon.

Illustrationsposters av Ekaterina Zagorska

Ekaterina Zagorska är en bulgarisk illustratör, UI/UX-designer och grafisk designer. Hon har en universitetsexamen i skön konst och har ritat så länge hon kan minnas. Hon arbetar vanligtvis med en livfull färgpalett och hennes stil är modern amerikansk realism blandat med popkonst – den perfekta mixen om du vill ljusa upp ditt hem. Även om illustrationerna oftast ser realistiska ut kan hon ibland även våga sig på abstrakt konst.

Hon tycker om att inspireras av människors reaktioner på sitt arbete och hon är stolt över att få in en berättelse i sina illustrationer. Hon hittar också inspiration i vardagsföremål som morgonkaffet, ett resefoto eller ett besök på en konstutställning. Hon använder en mängd olika konstmaterial som pennor, kritor och vattenfärger. Hon använder sig också av digitala verktyg som öppnar en helt ny värld av möjligheter. Utforska ett urval av hennes arbete här på Desenio!