Skip to main content.
Trender

On trend: tropisk inredning dominerar i sommar

Som en motpol till det minimalistiska och avskalade gör vi nu plats för en mer vågad stil där less is definitely not more. Fåglar, växter och andra tropiska influenser i alla regnbågens färger får nu pryda våra väggar i takt med att vi äntrar årets hetaste säsong.

Även om minimalism är fortsatt hett inom inredningsvärlden lyfter vi nu en annan populär trend som minst sagt är en motpol till det avskalade - den tropiska trenden! Här är det inte återhållsamhet som gäller - ju mer mönster och färg desto bättre!

Den levande stilen handlar om att maximera inredningsdetaljerna fullt ut och det klassiska uttrycket ”less is more” är ingenting som förknippas med total tropical! Vi listar de snyggaste detaljerna i inredningen du behöver för att skapa looken!

1. Färgglatt

Blanda olika färger och mönster för att skapa snygga kontraster i din inredning. I bilderna nedan har vi kombinerat två typiska färger som dominerar när vi pratar om tropikens färgskala - rosa och grönt. Andra färger som ofta ingår i tropiskens värld är gult, orange och turkost. Matcha tavlorna med inredning i samma färgskala för att skapa en cool, monokrom look i tropikens tecken. För extra värme, addera mässingdetaljer som guldramar, ljusstakar och möbler med mässing.

Posters med palmbladInred vardagsrum tropiskt

2. Flamingos i alla dess former

Lekfulla motiv med en färgpalett som täcker alla världens färger känns helt rätt nu i sommarens tecken när naturen står i blom. Flamingos fortsätter likt förra sommaren vara heta inom inredning och vi kan inte annat än att älska de exotiska detaljerna i rosa som får fortsätta vara i fokus även denna säsong i form av flamingoposters, ljusslingor och neonlampor.

Palmer inredning inspiration

3. Palmer, bananblad och kaktusar

Ståtliga palmer, stora bananblad och maffiga kaktusar i alla nyanser av grönt är växter vi aldrig får nog av. Förutom att inreda med faktiska palmblad och kaktusar, hittar vi de även på kuddar, prydnader och självklart fina väggdekorationer. Posters med palmer, kaktusar och andra exotiska växter är ett säkert sätt att sätta stilen och du kan enkelt byta ut motiven efter säsong.

Tropisk inredning

4. Ananas en masse

Ananas är inte bara himmelskt gott i mat och dryck, utan den tropiska frukten är lika snygg som inredningsdetalj! Ananas som inslag i inredningen är en trend som visat sig vara här för att stanna och kommer i alla färger och former – vaser, lampor och inte minst tavlor! Pryd väggarna med en snygg ananastavla, här tipsar vi om våra favoriter!

 

5. Lek med naturmaterial

För en riktig djungellook – inred med fina naturmaterial! Trä, rottingmöbler och detaljer i bambu får en tropisk inredning att kännas ännu mer levande. Matcha en tropiska tavelvägg med riktiga växter och ramar i trä för att få in organiska element på ett enkelt sätt!

Den konstanta strömningen av trender i inredningsvärlden tillåter oss alla att hitta vår personliga favorit, allt från minimalism till tropiskt. Djungelinspirerad inredning går att hitta överallt idag med allt från ljusslingor med flamingos och kaktusar till palmformade ljusstakar, ananaskrukor och växtprydda kuddar. Hur väljer du att dekorera hemmet till den nya säsongen?

Product Slider