Skip to main content.
Trender

Behind the art: Så förvandlas trender till tavlor

En ny säsong betyder nya trender att inspireras av! Innan ett motiv landar i butik är det mycket som händer bakom kulisserna. Häng med när vi visar hur trender förvandlas till konst hos oss på Desenio!

Innan vår designstudio kan skapa motiven som pryder väggar världen över måste grunden läggas. Vår Creative Director Annica Wallin berättar hur.
– Trendarbetet lägger grunden för det som är Desenio och det vi bygger alla våra kollektioner på. Varje motiv skapas utifrån den omfattande trendspaning som vi gör. Vår research innefattar de senaste färgpaletterna, livsstils- och modetrenderna samt konststilarna för att sedan skapa posters som ger liv åt trenderna.


Färgpaletterna finns med i allt vi gör och i vår har vi skapat våra motiv primärt utifrån fyra olika paletter. En neutral, varm palett med sandiga toner som passar minimalisten perfekt, en palett som mixar olika gröna nyanser och matchas med en krispig vit, brända toner (en av årets hetaste trender!) och en palett med statementfärger som gul, röd och blå.

– Mycket arbete ligger bakom våra färgpaletter för att få till de exakt rätta nyanserna. Våren är alltid en spännande säsong och i år finns det verkligen något för alla stilar. Mjuka, varma nyanser knyter an till inredningstrenden med naturmaterial men vi ser även många starka färger göra comeback och bidra med glädje och optimism.


När det gäller populära konststilar influeras även de av livsstilstrender.
– Många längtar efter lugn och ro, vilket reflekteras i årets inredningstrender där balans och harmoni är i fokus. Mjuka former och material skapar ett välkomnade hem och vi ser samma element i säsongens konsttrender. Finstämd fotokonst, abstrakta verk och line art är stora trender i vår. Vi inspireras även av resor och drömdestinationer. Hantverk och mönster från hela världen influerar inredningsvärlden – mönster från siciliansk keramik och marockansk arkitektur är exempel på detta.

Vilken trend ser du fram mot mest i vår?
– Jag ser fram mot att se mer färg! Det känns helrätt att trenderna blir mer färgstarka nu med det nya årtiondet, det var länge sedan vi såg så här mycket färg. Jag hoppas, och tror, att fler kommer våga experimentera med mer färg hemma både när det kommer till möbler och tavlor.

[ARTNR='14264]

Product Slider