Skip to main content.
REPORTAGE

Bakom kulisserna: Studio Amara

Där historia möter nutid. Följ med bakom kulisserna på Studio Amara - en ny fotokollektion från Desenio.

Studio Amara skildrar en plats där historia möter nutid och där tradition och innovation blir ett. För att fånga känslan av att tiden står still reste ett kreativt team från Desenios Design Studio till Marrakech i Marocko där historiska byggnader och vackra färger gör betraktaren mållös.


Förutom att vara färgstarka är de mystiska byggnaderna i Marrakech rika på detaljer. Den moriska arkitekturen kännetecknas av hästskoformade valv, geometriska former, dekorativ kalligrafi och stiliserade växtornament i form av arabesker.

- Traditionellt hantverk i material som lera och sten syns överallt just nu, vi ser även mycket runda former och varma rosa nyanser denna säsong, säger Annica Wallin, Designchef på Desenio.


Studio Amara tar med oss till en mystisk plats där skönheten står i centrum. Denna kollektion hyllar forntida arkitektur med mycket färg, lyxiga material och ikoniska former som inspirerar arkitekter och designers än idag.

– Marrakech är välkänt för sin mystiska atmosfär. Den historiska arkitekturen och de vackra detaljerna gjorde att Marrakech var den perfekta platsen att skapa den här kollektionen. Amara är ett arabiskt namn som betyder evig skönhet, ett perfekt sätt att sammanfatta känslan vi ville fånga, säger Annica Wallin.

Product Slider