Skip to main content.

Våra produkter

Vi ställer höga krav när vi producerar våra posters. Vi värdesätter hantverket bakom våra produkter och strävar efter, tillsammans med våra leverantörer, att kontinuerligt förbättra våra produkters kvalitet och livstid. Vi är även stolta över att vara ett FSC®-certifierat företag, vilket innebär att de träd som används vid produktionen av både våra posters och ramar har avverkats på ett ansvarsfullt och hållbart sätt.

POSTERS

Vårt papper

Alla våra posters (förutom några designs) är tryckta på 200g/m2 obestruket premiumpapper. Pappret är åldersbeständigt och har en matt yta utan glans, vilket ger en exklusiv känsla.Pappret är producerat i Sverige och pappersbruket, den massa som används för att göra pappret samt själva pappret är alla certifierade av Forest Stewardship Council®. Detta innebär att de träd som används i vår produktion har avverkats i enlighet med alla lagar och föreskrifter samt FSC-organisationens strikta kriterier för social- och miljömässig hållbarhet. Alla posters på vår sajt (förutom några designs) är märkta med FSC Mix-symbolen, vilken intygar att minst 70% av det trä som används i produktionen kommer från FSC-certifierade skogar.

Tryck

Våra posters är tryckta i Sverige, undantaget några av våra motiv märkta Handpicked. Vi använder flera olika tryckerier för att uppnå bästa resultat för varje motiv, beorende på om det är ett fotografi, grafisk design eller guldfoliering som vi ska trycka. Våra tryckerier använder olika typer av bläck enligt den tryckteknik som passar bäst, men de väljs alltid ut i enlighet med relevanta EU-förordningar (inklusive men inte begränsat till REACH). Bläcket är 100% veganskt.

Återvinning

Tack vare att allt överskottspapper återvinns till tidningar av våra tryckerier och pappersbruk har vi minimalt med avfall i vår produktion av posters. Vi uppmuntrar våra kunder att återanvända våra posters och att annars återvinna dem. Vårt papper kan återvinnas till ny pappersmassa upp till sju gånger.

CANVAS

Våra canvasprodukter tillverkas vid beställning i Europa och är tillgängliga i olika storlekar, inklusive 30x40, 50x70, 70x100 och 100x140 cm. Canvasduken består av ett högkvalitativt, matt canvastyg, som innehåller 35% bomull och 65% polyester i en 2x1 väv. Detta material står i kontrast till mer generiska canvasmaterial och säkerställer en högkvalitativ bas för vår giclée-tryckmetod.

Med ett premiumdjup på 3,2 cm, i jämförelse med det vanliga djupet på 1,9 cm, erbjuder våra canvastavlor extra stabilitet och lång livslängd. Det oinramade alternativet är en utsträckt duk över ramar av furu, tillverkad av 100% återvinnbart fast trä, vilket garanterar en oslagbar hållbarhet. Om du föredrar en inramad canvas, kan du välja antingen en ekram, där basen är tillverkad av obeche-trä med äkta ekfaner, eller en svart ram av målad furu. Du kan vara säker på att din canvas levereras fullt monterad och redo att hängas upp.

RAMAR

Våra trä- och metallramar passar alla inredningsstilar och finns i många storlekar, allt från mindre ramar som är perfekta för fotografier till stora ramar när du vill ha en tavla som tar plats.

Ramarna är handgjorda av skickliga hantverkare med lång erfarenhet av ramproduktion och är baserade i Europa och Asien. Våra ramleverantörer är noga utvalda med fokus på de sociala och miljömässiga krav vi har i vår uppförandekod.

Alla våra ramar är FSC®-certifierade och märkta med FSC Mix-symbolen på vår sajt, vilken garanterar att minst 70% av det trä som används i produktionen är från FSC-certifierade skogar.

Våra ramar finns i åtta olika storlekar: 13x18 cm, 21x30 cm, 30x40 cm, 40x50 cm, 50x50 cm, 50x70 cm, 70x100 och 100x150 cm. Alla ramar kommer med ett transparent akrylglas som både väger lite och är splitterfritt. De öppnas alla på baksidan med hjälp av vridclips för enkel montering av din poster. Mindre metallramar upp till 30x40 har små metallstift på baksidan.

Träramar

Våra träramar är tillverkade av massivt trä och finns i svart, vit, ek, mörkt trä och ljust trä. Våra ekramar är tillverkade av obehandlad ek, medan våra mörkt träfärgade, svarta och vita träramar är tillverkade av massivt tulpanträd som sedan målats. Våra ljusa träramar är tillverkade av sockerlönn som behandlats med ett transparent lack för en naturlig finish. Våra större träramar i storlekarna 50x70, 70x100 och 100x150 cm har förborrade hål på ramens baksida som säkrar vridclipsen när du lyfter ramen.

Metallramar

Våra metallramar finns i färgerna svart, guld, silver och koppar. De är tillverkade av aluminium och har en tunn profil för en modern look. Våra ramar i guld, silver och koppar har en högblank finish medan den svarta metallramen har en matt yta.

Återvinning

Vi uppmuntrar våra kunder att återanvända våra ramar eller att återvinna dem om de inte kan återanvändas. Våra träramar, inklusive bakstycket i MDF, kan återvinnas till flis som sedan kan användas för att skapa biobränsle, ett alternativ till fossilbaserat bränsle. Våra metallramar kan återvinnas till nya aluminiumprodukter vilket innebär att 95% mindre energi används jämfört med att skapa ny aluminium. Akrylglaset sorteras som brännbart avfall för återanvändning som energi.

KUDDAR

Våra kuddar är perfekta för när du vill skapa en mjuk och inbjudande känsla. Tillgängliga i storlekarna 40x40, 50x50 och 60x60 cm, kan dessa kuddfodral köpas med eller utan fyllning. Tillverkade av konstlinne, ett polyestermaterial med linne-liknande textur, garanterar dessa fodral hållbarhet och komfort. Den praktiska dragkedjan i botten gör det möjligt för dig att enkelt byta ut fodralen när du behöver en ny look. För att bäst sköta dina kuddfodral kan du helt enkelt torka bort små fläckar med en fuktig trasa. För en djupare rengöring, tvätta fodralen med kallt vatten i tvättmaskinen eller för hand.

BRICKOR

Tillverkade av björkfanér, utgör dessa brickor den perfekta kombinationen av funktionalitet och snygg skandinavisk design. Ta hand om dina brickor genom att antingen handtvätta dem eller använda ett skonsamt maskintvättsprogram. Det är värt att notera att frekvent tvättning med maskindiskmedel kan orsaka synligt slitage på ytan. Våra brickor är FSC®-certifierade och stolt tillverkade i Nybro i sydöstra Sverige, med material som är inhandlade inom Europa.

TILLBEHÖR

När du ska styla dina väggar har vi många tillbehör i vårt sortiment, utöver våra ramar. Välj bland passepartouter, clips, posterhängare, washitejp och tavellister för att hitta din personliga favorit. Alla våra passepartouter, posterhängare och tavellister är FSC®-certifierade och märkta med FSC Mix-symbolen på vår sajt, vilket garanterar att minst 70% av det trä som används i produktionen kommer från FSC-certifierade skogar.

Passepartouter

Våra högkvalitativa passepartouter ger ditt favoritmotiv det där lilla extra!. Våra passepartouter är tillverkade i Sverige och passar ramar i storlekarna 21x30 cm, 30x40 cm, 50x70 cm och 70x100 cm. De finns i både svart och vit och har samma färg rakt genom, den svarta har alltså en svart kärna och den vita en vit kärna. Den vita passepartouten har exakt samma nyans som pappret vi trycker våra motiv på. Våra passepartouter är syrafria.

Posterhängare

En posterhängare är ett snyggt val och passar perfekt i en tavelvägg. Hängarna kommer i olika längder för att passa alla våra posterstorlekar och finns i tre varianter, obehandlad massiv ek samt svart- och vitmålad furu. Posterhängarna har mässingsskruvar och konstläderband i matchande färger. Magneterna på vardera sida håller postern på plats utan att riskera att skada den.

Tavellister

Med våra tavellister får du en stilren och snygg hylla att placera dina ramar på, ett bra alternativ om du vill byta ut dina posters ofta. Tavellisterna finns i svart, vit och massiv ek och är 70 cm långa och 9,5 cm djupa. Skruvar för montering medföljer. Placera tavellisterna bredvid varandra för att skapa en längre hylla!