Skip to main content.
Trender

Tre inredningstrender från Formex

Hur vill vi inreda i höst och vinter? Läs våra spaningar från årets inredningsmässa på Formex där vi listar tre stilsäkra trender.


1. Kroppspositivism

Kroppspositivism – ett ord som trendar inom mode men som också sätter sina spår i inredningen. Trenden tar sig uttryck i en fascination för kroppens utseende och mångfald, böljande former och mjuka material. Vi går ifrån de smala, generiskt stöpta formerna till något som vågar ta plats, breda ut sig och väcka uppmärksamhet. I hemmet tar det sig uttryck i en statement-möbel, en vas i mjuka, snälla former eller en soffa som ”väller” ut ur sin ram.

"Våra hem är en förlängning av oss själva"

Naturmaterial såsom ull, terrakotta, memory foam, fårskinn, teddy och läder dominerar. Influenser kommer från olika håll och vi påverkas av det skakiga världsläget – i tider av ovisshet söker vi efter en trygg plats där vi kan känna inåt och tillåta oss att vara precis den vi är.
2. Mörk och mystisk lyx

I en tid där vi gärna kurar in oss i våra hem ser vi hur en dov, ockult och lyxig trend kommer bubblande i höst. Den råa och exklusiva elegansen som kommer med detta tema tar plats i en mörk och mystisk kombination.

"Black is the new black"

Svart får en fantastisk nystart samtidigt som en elegant hantverkskänsla harmoniseras med stram nordisk design. Inredningen får därför gärna spegla människans kulturella arv och hantverkstradition. Geometrisk assymmetri i svärtade nyanser och mystiska element i en färgskala som domineras av förkolnade och brända toner inspirerar. Trenden genomsyras av råa, naturliga material, såsom bränt trä, pulverlackerade metaller och det obehandlade mineralet kvarts. Essentiellt för temat är likaså det holistiska intresset, där vi ser helheten snarare än få detaljer.

Mörkt, mystiskt men lyxigt ringar alltså in en trend där vi ser mycket influenser och material från människans hantverkshistoria.Formex inredningstrender

3. Återvinning och uppfinningsrikedom

Som en motpol till konsumtion och dagens slit och släng-kultur ser vi också en mer hållbar trend växa fram. Trenden domineras av recycling och en “man tager vad man haver”- mentalitet. Skräp som till exempel kork, e-wastematerial och denim tar plats i hemmet och man hittar nya, kreativa sätt att både återvinna och återanvända sig av gamla saker.

"Låt det operfekta få ta plats"

Inredningen ska kännas unik och personlig på ett vardagligt, enkelt sätt och vi söker hellre unikitet på loppisar än lägger pengar på designdyrgripar.

Material som dominerar är icke-jungfrumaterial, det vill säga material som återanvänts och fått nya spännande egenskaper.
Product Slider