Skip to main content.
REPORTAGE

Studio New York – En intervju med Will Taylor

Vi har träffat Will Taylor, bloggare och skribent med stort intresse för inredning och design.

Berätta lite om dig själv! Vem är du?

Jag heter Will Taylor och arbetar som innehållskapare (content creator) och författare. Jag har bloggat i nästan tio år på Bright Bazaar, där jag delar med mig av min passion för design, färg och form.

Hur ser en dag i ditt liv ut?

Mitt jobb är väldigt varierat vilket gör att ingen dag är den andra lik! Jag spenderar mycket tid med att skapa innehåll i form av artiklar, bilder och video-format - för min egen plattform men även för företag. Varumärkes-samarbetena handlar ofta om design vilket är min stora passion men jag gör också en del jobb inom rese- och livsstils-segmentet. När jag är ledig tycker jag om att spela tennis, träna, läsa och utveckla mitt fotograferande.

När du startade din blogg för snart tio år sedan, kunde du föreställa dig att den skulle leda till den karriär du har idag?

Inte alls! Jag startade bloggen för att jag behövde en plats där jag kunde få utlopp för min kreativitet. Jag tog examen under lågkonjunkturen 2008 och kände mig rätt så begränsad i de tjänster som fanns ute på marknaden då. Under den perioden målade alla sina hus i beige (det var i alla fall rådet alla fick när de skulle sälja sina hus). Min blogg blev som en motreaktion till detta - jag ville dela färgglad inspiration och uppmuntra människor att våga ta ut svängarna lite genom att låta färgvalet spegla deras personligheter.


Hur skulle du beskriva din stil?

Skandinaviskt med kusten som inspiration - så skulle jag beskriva min stil! Jag gillar verkligen Skandinavisk design och det finns massor av sådant i mitt hem. Enkel design som samtidigt fyller en funktion får ytor att kännas större och luftigare. Min egen tvist är att jag ofta använder klassiska, marina element för att skapa ett ombonat intryck - exempelvis linne i flera lager, naturmaterial och olika nyanser av blått.

Varierar du din inredning efter säsong? I så fall, hur?

Ja! Jag ändrar ofta om mindre detaljer efter årstid som reflekterar vad jag behöver av mitt hem just då. Jag byter till linnelakan på sommaren och soffkuddar efter vilka färger och trender som kommer med varje säsong. På våren får jag alltid ett sug efter massa levande växter och på hösten dekorerar jag med ljus och plädar för att göra mitt hem mysigt.

Med tanke på ditt jobb skulle du kunna bo överallt i världen, vad var det som gjorde att du valde just New York?

Min man och jag har alltid älskat New York! Staden har en fantastisk energi och livskraft. Man blir på gott humör av den vibe som finns här och det finns alltid så mycket evenemang och saker att hitta på vilket gör det spännande att leva här. Som av en slump visade sig också majoriteten av mina bloggläsare bo här också.

Har du något favoritområde?

Det måste nog vara Upper West Side eftersom det är hemma för mig. Det är opretentiöst och familjärt men har ändå alla bekvämligheter som en storstad.


Har du några gömda pärlor?

Jag älskar Cooper Hewitt museum! Det är litet och intimt men erbjuder fascinerande utställningar inom både design och historia.

Vilken är den typiska New York-inredningsstilen?

Jag tror inte att den finns? New York är så mångsidigt och det gäller även inredningsstilar - du hittar alltifrån preppy, klassiska stilar till urbana loft och industriella inslag. Här finns allt från minimalistiska, moderna lägenheter till stora penthouse. Jag tror att mångsidigheten är en stor anledning till varför jag tycker om New York så mycket!