Skip to main content.
REPORTAGE

Selected By: Sanna Guidetti

För andra året i rad är vi så glada att kunna presentera Sanna Guidetti som ambassadör för Desenio! Nu lanserar vi hennes Selected By-kollektion, en samling utvalda motiv som går i mjuka toner av rosa, lila och beige.

Med två små barn, en karriär som vloggare och influencer och med hem i både Stockholm och Hannover är Sanna Guidettis dagar sällan långtråkiga. Sanna är minst sagt en frisk fläkt i våra flöden, bland tillrättalagda ytor som ofta tar stor plats.
– Ingen är perfekt och för mig är det viktigt att visa den sidan av livet också. Mitt jobb blir väldigt mycket roligare med den inställningen, jag hade aldrig orkat lägga en hel dag på att ta den där perfekta bilden, säger hon.


För andra året i rad är Sanna Guidetti en av våra ambassadörer med uppdraget att inspirera och ge tips på hur man kan uttrycka sin stil genom tavlor och posters. När vi träffar henne för en frukost på Desenios huvudkontor i Stockholm har hon precis checkat av en flytt från Tyskland till Sverige, en 24 timmar lång roadtrip med barnen Nellie, 3 och Mason, 2.
– Det gick faktiskt jättebra! Jag var lite nervös men Nellie och Mason var så duktiga hela resan, säger hon.

Här i Stockholm bor Sanna och hennes fotbollsspelande man John Guidetti i en sekelskifteslägenhet som de har renoverat med kärlek.
– Vi har lagt all vår kraft på lägenheten här i Stockholm. Barnens rum är jag mest nöjd med, de har varsitt sovrum som knyts ihop med ett stort lekrum. Jag älskar att fixa därinne, det är så lekfullt och färgglatt! Just nu är det mycket djur på väggarna och jag gillar ABC-posters då barnen kan lära sig av dem.


Hur har din stil förändrats genom åren?
– Att flytta mycket påverkar faktiskt ens stil mer än vad man kanske tror. Men vart jag än bor tycker jag att det viktigaste är att det är mysigt. Jag vill att mitt hem ska kännas välkomnande och personligt, inte som ett visningshus där man inte får röra något.

Om du blir blir sugen på att göra om hemma, vad gör du då?
– En sak jag insåg rätt nyligen är hur mycket ramarna påverkar känslan i ett rum. Jag bytte nyligen ut alla mina svarta metallramar till träramar och det förändrade hela rummet. Träramarna ger en lite mjukare känsla medan svarta ramar är snygga till svartvit fotokonst, tycker jag.Nu lanserar Sanna sin Selected By-kollektion för Desenio, en samling utvalda motiv som går i mjuka toner av rosa, lila och beige.
– Motiven jag har valt är fina tillsammans i en tavelvägg över sängen eller soffan men jag skulle också kunna para ihop två av dem och hänga över ett sideboard. Jag ville skapa en kollektion där alla motiv funkade både ihop och var för sig så att det går att mixa och matcha på olika sätt.

Vad var idén bakom denna kollektion?
– Jag ville plocka ihop en harmonisk kollektion som passar många olika hem. Jag tycker dessa motiv verkligen ger en lugn och varm känsla till alla rum.Product Slider