Skip to main content.
REPORTAGE

Selected By: Anna Maria and Katharina Damm

Få en ny look hemma i höst! Våra ambassadörer, systrarna Anna Maria och Katharina Damm, har satt ihop en kollektion med tidlösa motiv som passar perfekt på väggarna.

Systrar och bästa vänner, Anna Maria och Katharina Damm är praktiskt taget oskiljaktiga. Med framgångsrika karriärer på sociala medier, och egna varumärken inom både mode och hudvård, inspirerar de dagligen ett gemensamt följarantal på 2,4 miljoner. Nu blir de en del av Deseniofamiljen som våra nya ambassadörer.  
- Vi är så glada över att kunna visa våra följare hur man gör sitt hem vackrare med hjälp av posters. Vi båda älskar inredning och posters ger verkligen mer personlighet till ett hem, säger Katharina och tittar på sin syster som nickar instämmande.

Desenio och systrarna Damm har jobbat ihop länge, redan 2016 skedde det första samarbetet. Då hade systrarna precis flyttat in i ett nytt hus och hade svårt att få till den där hemkänslan.
– Huset var så stort och tomt! När vi hörde talas om Desenio beställde vi ett gäng posters och så fort vi hängde upp dem på väggarna var det som att hela känslan i huset förändrades, säger Anna Maria.Hur skulle ni beskriva varandras stil?

– Anna Marias stil är mer skandinavisk, mer minimalistisk, berättar Katharina.
– Ja, Katharina är mer bohemisk i sin stil och inreder med varmare färger och mer växter, tillägger Anna Maria.

Tillsammans med Desenio lanserar de nu sin Selected By-kollektion, en samling moderna motiv som går i varma toner. – Vi valde ut stilar som var abstrakta och lite mer artsy. Vi ville skapa en tidlös kollektion med posters som funkar i alla hem och alla tider på året. Färgerna är varma och skapar en mysig känsla. Färgglatt men ändå i neutrala toner, säger Anna Maria.Hur var det att sätta ihop denna kollektion tillsammans?

– Det var faktiskt ganska lätt eftersom vi har liknande stil, vad någon av oss än väljer så funkar det bra ihop, säger Katharina.

Vilken typ av konst gillar ni just nu?

– Line art! Det är tidlöst, minimalistiskt och passar i alla rum. Vi brukar ändra om lite hemma inför en ny säsong men basen är alltid neutrala färger mixat med svartvita motiv, säger Anna Maria.

Katharina, på vilket sätt inspirerar Anna Maria dig?

– Anna Maria är en person som kör på, vill hon ha någonting så ser hon till att det händer. Det är inspirerande! Jag är mer av en drömmare.
– Men det är det som inspirerar mig med dig, jag vill alltid ha mer och är lite för mycket av en realist ibland, säger Anna Maria till Katharina.

Både Anna Maria och Katharina har en passion för inredning och delar ofta med sig av bilder från sina hem på sociala medier.
– Jag tycker om att blanda in familjefoton i mina tavelväggar, det ger en personlig touch, säger Anna Maria.
– Ja, jag hänger mattor och korgar på väggarna också! Att blanda posters med olika texturer och färger ger en mysigare känsla hemma, säger Katharina.

Vad har ni lärt er om inredning sedan ni började jobba med Desenio?

– En viktig grej som vi lärt oss är att ramarna påverkar hur motivet uppfattas, mycket mer än vad man kanske tror. Innan använde vi bara svarta ramar men nu varierar vi mer och älskar att hänga träramar hemma. Träramarna är bra om man vill ha en lite mjukare känsla medan svarta ramar passar perfekt för svartvit fotokonst, säger Katharina.Product Slider