Skip to main content.
REPORTAGE

Möt Miamis IT-girl Rachael Russell

Under skapandet av Coast to Coast-kollektionen stannar vi till några dagar i Miami. Vi är nyfikna på att få se staden ur ett design- och trendperspektiv och har teamat upp oss med Rachael Russell, fashionistan vars Instagram bjuder på en stor dos Miami-inspiration. Under en dag tar hon med oss till sina favoritplatser och vi passar på att få en pratstund med henne - om livet i Miami, välgörenhet och var hon känner sig som mest hemma.

Berätta lite om dig själv! Vem är du?

Jag heter Rachael Russell Saiger och är trettio år gammal. Jag gifte mig nyligen med min man Michael, som jag förövrigt också jobbar ihop med. Han är grundare och Creative director på Miansai, ett smyckesmärke där jag arbetar som modeansvarig och vi både reser, skapar och designar tillsammans.

Utöver mitt arbete med Miansai driver jag också Style Saves, en ideell organisation som hjälper barn och unga som kommer från enkla förhållanden. Style Saves gör det möjligt att kombinera två av mina största passioner - välgörenhet och mode.


Berätta mer om ditt jobb! Hur ser en typisk dag ut för dig?

Mitt arbetsliv är uppdelat i två delar - jag spenderar mycket tid med att hålla ihop PR- och marknadsarbetet för Miansai, resten av tiden lägger jag på att planera resor och events för Style Saves räkning. Det är alltid fullt upp men jag älskar det jag gör så det känns inte som att jag jobbar!

Jag älskar att jobba med barn och organisera olika typer av events för Style Saves. Just nu håller vi på med vårt årliga event där vi ger bort klänningar, kostymer, skor och accessoarer till elever som annars inte har råd att gå på balen. Studenterna kan också komma till oss för att bli stylade inför den stora dagen.

Hur hamnade du i Miami?

Jag pluggade i Miami och började sedan styla för Ford Models. Jag har bott här i tio år nu och tycker att Miami är en perfekt plats för mig att kombinera mitt modeintresse med välgörenhet.


Vad är det bästa med Miami?

Livskvalitén man får här - vädret som gör det möjligt att vara utomhus året runt. Jag älskar att kunna träna och ägna mig åt vattenaktiviteter närsomhelst på säsongen.

Har du ett favoritområde i stan?

Min favoritplats i Miami är vår bakgård. Vi bor nära vattnet, närmare bestämt Venetian Islands. Eftersom vi reser mycket i jobbet både jag och min man så gäller det att njuta till max när vi väl är hemma, då spenderar vi gärna tid på vår terrass - dricker drinkar eller äter en god middag.


Berätta om platserna du har valt att visa oss runt på!

Självklart! Några av mina favoritplatser jag har valt att ta med er till är The Standard Hotel, The Perez Art Museum och Miami Design District.

The Standard Hotel är speciellt för mig för att vi valde att ha vår bröllopsfest där. Restaurangen är byggd på vattnet och atmosfären är så romantisk och stämningsfull! Jag spenderar mycket tid här  - spat är bästa botet mot jetlag efter en lång resa.

The Perez Art Museum - hit går jag och Michael gärna en ledig dag för att se en utställning. Att skaffa medlemskap här är ett bra sätt att upptäcka en del av all fantastisk kultur som Miami har att erbjuda.

The Miami Design District är himlen för alla shopping-tokiga! Varje designerbutik är som ett litet konstverk - alla inredningsdetaljer är så genomtänkta. Här finns också fantastiska restauranger och caféer. Trots att Miami Design District är relativt nytt har det redan blivit en självklar mötesplats och det är lika härligt att komma hit dagtid som kvällstid.

Vilka är dina bästa Miami-tips?

Om du planerar en resa hit är mitt bästa tips att undvika högsäsongen. Jag skulle säga att slutet av april eller början på maj är bästa tiden att besöka Miami, då har det inte hunnit bli jättevarmt och du slipper trängas med alla turister.

Om du har begränsat med tid i Miami, vad får du inte missa?

Wynwood-området är ett häftigt, must-see område - fullt med street art och konstgallerier.