Skip to main content.
REPORTAGE

Möt vår inspiration - en intervju med Aylin König

Modebloggaren och influencern Aylin har varit vår inspiration, modell och guide till vår nya kollektion Studio Stadtkind. Vi satte oss ner och pratade med Aylin om henne och hennes livsstil.

När du startade dina sociala medie-kanaler, trodde du att det skulle utvecklas till den karriär du har idag?

När jag började blogga trodde jag aldrig att jag skulle kunna tjäna pengar på det. Mode och lifestyle har alltid varit min passion och speciellt Instagram gav mig chansen att dela mina tankar och åsikter med andra. När det tilltalade fler och fler och jag faktiskt startade bloggen så fick jag också samarbetsförfrågningar, vilket tog min hobby till en passion som jag är lyckligt skattad att kunna leva av idag.

När och hur började din kärlek till mode?

Jag upptäckte min kärlek till mode i början av mina universitetsstudier 2011. Jag läste företagsekonomi men har alltid jobbat inom handel och fortsatte med det även efter examen. Min stora dröm har alltid varit att ha en egen modebutik men när jag upptäckte Instagram blev det en passion som fortfarande lever kvar.

Hur skulle du beskriva din personliga stil?

Jag gillar att göra stilbrott i mina outfits. Jag gillar att bära oversize hoodies i kombination med klassiska kjolar, och en chic klänning kan se mer avslappnad ut med sneakers eller kängor. Det är så roligt att testa olika saker och skapa nya looks som även kan bäras till vardags. Vad som är speciellt med dessa outfits är accessoarerna i form av en väska eller uppseendeväckande skor, som tillsammans skapar den typiska Aylin-looken.

Vilket är ditt bästa modetips?

Jag tror att det viktigaste är att inte klä ut sig till någon annan. Jag har upplevt så många gånger att en outfit kan vara väldigt enkel men med rätt accessoarer blir den speciell. Med en designerväska, iögonfallande skor eller speciella smycken kan många nya stilar skapas utan att tumma på bekvämligheten.

Vilken är din måste-accessoar?

Jag tycker att den viktigaste accessoaren är en vacker handväska. Det behöver inte nödvändigtvis vara en dyr designerväska, men oavsett säsong och tillfälle så är handväskan en del av i stort sett varje outfit och kan verkligen förhöja en look.

Hur håller du dig uppdaterad kring mode?

Jag är fortfarande en sån som bläddrar i klassiska modemagasin men självklart scrollar jag online varje dag också. Jag gillar att bläddra igenom webbshoppar och instagramprofiler för att få ideer och inspiration.

Vad tror du är nästa nyckeltrend inom mode?

Den nästa stora trenden är definitivt neon. Jag har sett plagg och till och med hela kollektioner på de internationella modeveckorna fulla av neon. Jag har skaffat några egna plagg också, vilket jag har fått riktigt bra respons på.

Hur skulle du beskriva din livsstil?

Jag tror inte att jag kan säga att jag har en annorlunda eller speciell livsstil. Jag är egenföretagare och har därför möjligheten att vara mer flexibel. När jag är i Hamburg försöker jag tillbringa så mycket tid som möjligt med vänner och vår franska bulldog Summer som är en viktig del av vår familj. Bloggandet leder också till många resor vilket låter mig lära känna nya platser och människor och det är jag väldigt tacksam för. Men i slutändan inser jag alltid att det är tiden tillbringad med vänner som är den viktigaste.

Hur var dagarna tillsammans med Desenioteamet?

Det var så roligt direkt från start! Hela teamet var extremt engagerade i projektet och trots den höga professionella nivån så kunde vi ändå skratta och ha roligt. Jag kände mig väldigt bekväm både framför och bakom kameran och jag var imponerad av engagemanget och kreativiteten hos teamet.

Hur var det att vara modell för teamet?

Jag hade möjlighet att bidra med mina egna ideer och teamet var väldigt stöttande, även om vissa av motiven inte var möjliga att fota direkt. Det var riktigt roligt att spela de olika rollerna och använda teamets ideer. Det var en härlig upplevelse som jag är väldigt tacksam för.

Vad är det bästa med Hamburg och Berlin?

Jag tycker att Hamburg är Tysklands finaste stad. Det finns vackra delar av staden med välbehållna gamla byggnader längs med floden Alster och även hamnen är full av utflyktsmål. När det gäller mode är Hamburg relativt konservativt jämfört med andra städer, men livskvaliteten är oerhört hög och det är en perfekt stad för familjer. Berlin har mycket mer mångfald och det finns många olika delar och livsstilar inom staden. Berlin har mycket att erbjuda historiskt och politiskt och är fullt av mångfald och extravagans även när det gäller mode. Modescenen i Berlin är lite för alternativ för mig, men i övrigt är det Tysklands modecentrum.

Vad skulle du säga är den största skillnaden mellan Berlin och Hamburg?

Berlin är mer tolerant och öppensinnat. I Hamburg får jag ibland udda blickar eller till och med kommentarer på mina outfits och det är väldigt annorlunda från Berlin. Jag tycker att Berlin har mer att erbjuda när det gäller olika livsstilar vilket också speglas i hur människorna är mer öppensinnade och toleranta. Själv gillar jag att leva ett lugnt och privat liv vilket gör att Hamburg alltid kommer att vara mitt förstaval att bo i.

Har du ett favoritområde i Berlin?

Ärligt talat så känner jag inte till alla delar av staden så väl att jag kan välja en enskild favoritplats. Jag gillar att shoppa i Ku’damm och jag älskar de turkiska restaurangerna i Kreuzberg och Rosenthaler Platz, men även att hänga vid Torstrasse med vännerna.

Har du några gömda pärlor i Hamburg?

Den så kallade Alsterperle vid floden är särskilt vackert under sommaren, eftersom den har en underbar panoramavy av floden och solnedgången. Min man och jag älskar att tillbringa tid vid Alsterfloden, och oavsett om det är att gå ut med hunden, grilla i parken eller ta en liten båt ut på kanalerna så erbjuder Alster gott om avslappning mitt i Hamburg.

Var ser du dig själv om tio år?

Jag hoppas på att fortfarande vara egenföretagare om tio år och att jag fortfarande kommer att kunna jobba med min passion för mode. Jag vet inte om jag kommer att fortsätta vara aktiv på Instagram och bloggen. Min bransch förändras hela tiden vilket är anledningen till jag jobbar på en till del i mitt företag, för att kunna vara redo oavsett hur framtiden ser ut. Jag vill gärna fortsätta bo i Hamburg, fortsätta att jobba på karriären och bilda familj inom de närmsta åren, eftersom det är det trots allt är det viktigaste i livet.

Namn: Aylin Freund

Instagram: aylin_koenig

Ålder: 28

Bor i: Hamburg

Född i: Bremen

Beskriv dig själv med 3 ord: Positiv, pålitlig, öppensinnad

Intressen: Mode, resa, musik

Gillar: Min franska bulldog, tillbringa tid med vännerna, sommaren

Ogillar: Dåligt väder, sena flygningar, opålitlighet

Favoritdag i veckan: Söndag

Favoritcitat: “Live and let live”