Skip to main content.
REPORTAGE

Meet the artist: Ëlodie

Desenios nya kollektion är ett samarbete med den franska konstnären och illustratören Ëlodie. Vi träffade Ëlodie för en kort intervju om hennes arbete och liv, och fick en inblick i var hon hittar sin inspiration.

När började du rita?

Jag har ritat så länge jag kan minnas! När jag var liten brukade jag säga till alla att jag ville bli serietecknare när jag blev stor.

Hur var det att jobba med Desenio?

Arbetet flöt på riktigt bra!  Allt var så väl genomtänkt och teamet på Desenio var väldigt responsiva. Först fick jag en moodboard för att kunna förstå känslan de ville ha på kollektionen, men de gav mig total kreativ frihet vilket jag verkligen uppskattade. Jag började med att skapa några skisser och efter att teamet på Desenio tittat på dem kunde jag göra de slutgiltiga teckningarna och färgläggningen i Photoshop.

Kan du beskriva kollektionen med tre ord?

Autentisk, elegant, feminin.

Vilka är dina favoritprojekt att jobba med?

Det beror främst på kunderna, friheten jag får och hur mycket de litar på mig. Men jag älskar när jag får teckna kvinnor och blommor i en poetisk stil.

Vilka är dina favoritmotiv att rita?

Definitivt kvinnor, ansikten och vackra blommor.

Var hittar du inspiration till din konst?

Inspiration finns överallt. Några av mina favoritsätt att bli inspirerad är att gå på konstutställningar, gå på bio eller att bara vandra längs med gatorna i Paris. Men 60-talet är också en stor inspirationskälla och jag gillar också att återkoppla till känslor från barndomen.

Var hittar du modeinspiration?

Jag hittar främst modeinspiration genom att följa märken och bloggare jag gillar på sociala medier.

Vilka är dina favoritkonstnärer just nu?

Just nu är jag faktiskt mest inspirerad av grafisk design och fotografi. Peter Lindberghs verk är till exempel väldigt inspirerande.

Har du några favoriter bland modemärken?

Ja det har jag, och de är väldigt parisiska! Sézane och Claudie Pierlot är mina favoritmärken just nu.