Skip to main content.
REPORTAGE

Frilansjournalisten Jennie Hammar om livet i Los Angeles

Jennie Hammar är frilansjournalisten som flyttade till LA och blev kvar. När vi möter upp henne en solig eftermiddag vid El Matador Beach är det lätt att förstå varför - klimatet, människorna och viben i Kalifornien gör det lätt att trivas. Hon har lovat att visa oss sina smultronställen och vi passar så klart på att få en pratstund med henne om livet i Los Angeles.

För de som inte känner till dig sedan innan, berätta gärna lite om dig själv!

Jag är trettiofyra år och mamma till Tage och Ilse. Vi bor i Silverlake, strax utanför Los Angeles och jag älskar den vardag vi har skapat här. Jag hyser en stor kärlek till Kalifornien och staden jag bor i. Jag älskar inredning, träning och resor (who doesn’t?). De bästa resorna är när jag och barnen packar in oss i bilen och åker på roadtrip någonstans i Kalifornien. Det finns så otroligt mycket vackert att uppleva och upptäcka här.

Jennie Hammar LA tips

Vad arbetar du med?

Jag är frilansjournalist och bloggar på Damernas Värld, poddar, skriver krönikor och har en egen linje doftljus, Moreno.

Varför flyttade du till Los Angeles?

Jag förälskade mig i LA första gången jag var här, så när ett tillfälle att flytta hit dök upp (då på grund av min ex-man) tog jag det.

Vad är det bästa med staden?

Att den är så mångsidig! Naturen har allt - berg, hav och öken. Och alla olika kulturer, man tröttnar aldrig! Jag bor nära Downtown, Koreatown, Thai Town, Hollywood.

Vilket är ditt favoritområde?

Då måste jag säga Silverlake, där jag också bor. Stämningen här är fantastisk. Folk är trevliga, tillmötesgående och engagerade. De lever liksom ut sina drömmar och tar ut svängarna - det är kul. Och möjligtvis är det också anledningen till att många trender föds här. Plus att det är vackert såklart!

Jennie Hammar LA tips

Hur länge har du bott här?

I nio år nu. Någon frågade häromdagen och jag kom då på att det var nio år, snart tio. Tiden går fort!

Har du alltid lockats av storstäder?

Ja, det har jag. LA är en storstad med småstadskänsla. Byggt på bredden snarare än höjden och det tilltalar mig. Att bo i hus med trädgård mitt inne i stan är fullt möjligt här!

Hollywood utsikt, Jennie Hammar + Desenio

Berätta om platserna vi just besökt! Vad betyder de för dig?

Mycket. Jag älskar ju som sagt att allt finns här. Hav och berg och allt däremellan. Point Dume ligger mig varmt om hjärtat, dit åker jag med barnen om somrarna och badar och bygger sandslott. Silverlake är mitt hem så den platsen känner jag såklart någonting extra för. Till och med Hollywood-skylten är speciell. Inte bara en klyscha, utan ett landmärke som man ser varje dag.


Hur upptäckte du dem?

Efter så lång tid här har man sett ganska mycket, men mer finns så klart! Jag får tips på olika platser och utflykter varje vecka och försöker beta av dem. Jag är nyfiken av mig.Vad är det som är så speciellt med dem?

Det är minnen och upplevelser. Men det finns historia också. Häromdagen läste jag hur det är problem på Baxter, en av Kaliforniens brantaste gator, för att folk tydligen inte kan hantera sluttningen och sladdar rakt in i trädgårdarna.

Men det är fin utsikt över Silverlake därifrån.

Jennie Hammar intervju - Desenio

Om man vill upptäcka ‘det riktiga’ LA, vilka platser får man inte missa?

Stranden, så klart. Åk Pacific Coast Highway ut till Malibu för ett smakprov av den där magiska vägen utmed kusten. Gå en hajk! Jag kan rekommendera Runyon Canyon eller Griffith Park. Ät middag i Silverlake. Barhoppa i Downtown. Shoppa på Melrose Ave. Åk till Universal Studios om du har barn med dig.

Vilken är bästa tiden att åka hit?

Året runt! Det är milda vintrar och varma somrar. I augusti och september är det ibland 40 grader.

Du hittar Jennie Hammar på Instagram här.