Skip to main content.
REPORTAGE

Hemma hos That’s Life Berlin - Sarah

Möt bloggaren och Art Directorn Sarah Zelasny. Hennes livsstilsblogg That’s life Berlin är ett fönster till Sarahs vardag i den tyska huvudstaden där hon bjuder på allt ifrån modetips och recept till egna DIY-projekt. Då Sarah och hennes man i skrivande stund håller på att bygga sitt eget hus tog vi tillfället i akt att prata inredning – ett ämne som ligger Sarah varmt om hjärtat!

Hej Sarah! Berätta gärna lite om dig själv för dem som inte känner till dig sedan innan.

Mitt namn är Sarah, en Art Director och bloggare från Berlin. Jag älskar kaffe, mode, inredning och design. Förra året gifte jag mig med mannen i mitt liv och nu håller vi på att bygga vårt eget hus, så stora delar av mitt liv kretsar kring det just nu. Det här är det överlägset största projekt vi startat såhär långt och jag är så spänd på att få se slutresultatet! Vår hund Maya, en livlig liten Jack Russell är vår ständiga följeslagare. 


Foto: Sarah Zelasny / thatslifeberlin.com

Hur skulle du beskriva din blogg?

Jag har bloggat sedan 2015. För mig är That’s life berlin som en digital dagbok där jag dokumenterar mitt liv. Min plattform har vuxit sedan starten och det är såklart extra kul att den även är en inspiration för andra!

Du skriver mycket om inredning, varifrån hämtar du din inspiration?

Pinterest och Instagram är mina främsta inspirationskällor men jag influeras mycket av mina bloggkollegor också. Inredningsbutiker är en favorit – både online och i fysisk form! Jag älskar att fönstershoppa, tillägger hon med ett skratt.

Hur skulle du beskriva din inredningsstil?

Ja, det är verkligen en bra fråga! Just nu är vår lägenhet till stor del en mix av de båda beonden jag och min man hade innan vi flyttade ihop. En vän till oss sa en gång att vår inredning helt saknar en röd tråd, haha. Det kommer dock ändras så snart vi flyttar in i vårt nya hus och får en ’nystart’. Jag älskar minimalism och kombinationen av varma och kalla toner, likaså kontrasten mellan ljust och mörkt.

Å andra sidan dras jag även till mixen av urbant och industriellt. Jag älskar materialmixen av trä, järn och betong. Mixen av gammalt och nytt, avskalat och mysigt är några av ledorden i min stil. Det enkla svaret på frågan är nog egentligen att jag fortfarande håller på att definiera min stil genom att testa mig fram.


Foto: Sarah Zelasny / thatslifeberlin.com

Hur tänkte du när du valde dina posters från Desenio?

Jag valde posters efter vad som får mig att känna ett lugn. De tre motiven i bilden – en strand, ett fönster där ljuset strilar in och en dimbeklädd skog ger mig en känsla av harmoni. Jag ville ha något naturligt och avslappnande, inget som känns skrikigt eller tar för mycket fokus.

Posters med citat som du har en personlig koppling till eller väcker en viss känsla är också fint att ha på väggen. Det är också bra att på förhand bestämma var du vill hänga din tavelvägg och vilken känsla du vill att den ska förmedla – det blir enklare att välja posters om du utgår från ett tema, en färg eller en viss stil.

Vilket är ditt bästa tips för att skapa en personlig inredning?

Först och främst – gör det som känns bäst för dig! Designa inte ditt hem för någon annans skull, det viktigaste är att du trivs. För att höja trendfaktorn tror jag på det klassiska: less is more! Har du turen att ha luftiga rum eller stora fönsterpartier är de ofta fina i sig själva och behöver inte mycket styling. Trädetaljer gör ett rum hemtrevligt medan betong adderar en känsla av råhet. Om du gillar färg – se till att inte överarbeta och tänk på helheten.

Shoppa Sarahs favoriter: 

Product Slider