Skip to main content.
REPORTAGE

Hemma hos bloggaren Linn Wiberg

Vi tog ett snack med Linn om inredning - vad hon hänger på väggen, vad hon inspireras av och vilken stil som aldrig skulle få komma över tröskeln i hennes hem.

Londonbaserade Linn Wiberg är tjejen med skinn på näsan och en penna som glöder. Hennes blogg handlar om livet som Londonbo och om hatkärleken kring människorna, grådiset och heltäckningsmattorna.

Alla som någon gång bott i en storstad vet att just boende kan vara en svår kamp – hur lyckas man inreda snyggt på 15 kvadratmeter? Och hur gör en egentligen för att våga bo in sig på ett ställe när en inte vet om en kommer få stanna längre än ett par månader? Foto: Linn Wiberg / linnwiberg.se

Vilka är dina bästa inredningstips?

Att gå efter en känsla lika mycket som att gå på känsla. För mig är det viktigt att mitt hem är lugnt men spännande. Ljus bas, svarta detaljer och olika typer av naturmaterial. Trä, mocka, mässing, rökigt glas, linne och keramik.

Det som blir kul är att sen ställa fram och hänga upp sånt som inspirerar mig. En bok jag läser, ett kort jag tagit, en tröja jag gillar eller en helt sjuk möbel jag bara hittat. Tycker att det ska gå att prata om det som står framme men samtidigt kännas som att den brokiga skaran hör ihop.

När det kommer till konst, mattor och tyg - ju större och ju fler desto bättre! Alltid.

Pretentiöst va? Fast mest mysigt.

Hur tänkte du när du valde posters?

Är 100% en sådan som går på känsla. Alla som fick mig att stanna till när jag scrollade på hemsidan sparade jag ned i en mapp på datorn. Sedan drog jag in alla i Photoshop för att se om de skulle passa ihop. De jag valde hade alla ett dramatiskt lugn över sig och var i princip svartvita.


Foto: Linn Wiberg

Är det någon inredningsstil du absolut inte skulle kunna tänka dig?

Startup-stilen där allt är vitt och kantigt förutom olika oklara möbler i skrikigt limegrönt. Hellre shabby chic i så fall.

Har du alltid haft ett intresse för inredning?

Nej, gud verkligen inte. Min pojkvän har otroligt bra smak och sen vi flyttade ihop för fyra år sedan har han fått mig att tänka helt annorlunda. Blir konstant ifrågasatt när jag står med någon oklar möbel i handen och det är precis vad jag behöver.

Nu älskar jag att fixa och dona och tänka om och inreda. Drömmer om att ha ett ställe större än 15m2 att leka med dock...

Vad är det bästa/sämsta med att bo i London?

Bästa: Att det är förlåtande och händelserikt

Sämsta: Att inget är permanent och att det är långt ifrån alla jag älskar 

Hur skiljer sig inredning/boendestandard mellan UK och Sverige?

Heltäckningsmatta. Överallt. I hallen, runt toaletten. De hade nog gärna satt de i taket om det inte möglat efter två dagar.

Det jag gillar däremot är att folk inte är dömande. Inredning är något extra, inte något obligatoriskt som du blir dömd på. Hem här kan verkligen se ut exakt hur som helst och ingen vet vad en stringhylla är.

Har du några tips på hur man får sin inredning att kännas personlig?

Köp aldrig något som är praktiskt men fult. Garanterar att den praktiska prylen finns i snygg version också, en måste bara leta lite. Med den inställningen till allt från vitlökspress till lampknapp till tvålkopp så kommer oundvikligt ens personligt ut tror jag.


Shoppa Linns favoriter: 

 

Läs Linns blogg här!

Product Slider