Skip to main content.
REPORTAGE

En intervju med Zoé Tondut

Vi presenterar vår officiella franska ambassadör för 2021, Zoé Tondut!

Zoé är känd för att göra innehåll på sociala medier sedan 13 års ålder, och nu vid 20 års ålder, har hon totalt 3 miljoner YouTube- och Instagramföljare. Hon är intresserad av design, gör-det-själv, och har nyligen köpt sin första lägenhet.Zoé har arbetat med Desenio Design Studio för att skapa en egen kollektion med posters som representerar hennes roliga, lekfulla och unika stil. Vi satte oss ner med Zoé för att lära känna henne och hennes kollektion!Du är en inspiration för många när de letar inredningsinspiration! Har du tips på hur en tonåring kan inreda sitt sovrum på en liten budget?

Jag har ett tips på vad man inte ska göra! Jag brukade fokusera för mycket på ett enda tema eller en enda trend när jag inredde mitt rum. Jag brukade tycka att det såg bra ut, men nu när jag tittar tillbaka på bilder inser jag att det inte var en så bra idé! Mitt råd är att istället ska du mixa vad du vill, men samtidigt hålla det enkelt. Använd till exempel inte för många färger – lägg till en touch här och där men håll dig till en färgpalett.

Vid vilken ålder blev du intresserad av inredning?

Jag tror att jag började intressera mig av inredning sedan dess att jag var 15 år gammal, så i ungefär 5 år nu. Jag började med att köpa posters och organiserade dem på min sovrumsvägg – det är ett enkelt sätt att börja. Men nu när jag är äldre gillar jag gör-det-själv-projekt för att skapa unika inredningsdetaljer för mitt rum med.Hur skulle du definiera din inredningsstil?

Jag tror att det förändras hela tiden. Under den gångna vintern älskade jag beige och brunt; alla klassiska färger. Men i sommar vill jag ha mer färgstarkt och pastellfärger – jag gillar båda. Det beror på mitt humör!Skulle du säga att det är jämförbart med din klädstil?

Ja! Jag tror att det är ganska likt! Just nu har jag på mig en lila kavaj som matchar perfekt med min Deseniokollektion! Ett annat exempel är att jag i vintras alltid bar beiga och bruna kläder och min inredning var exakt densamma, med massor av neutrala nyanser. Och för min kollektion nu gillar jag lila, samt rosa för min inredning, även mina kläder är i denna färg.

Låt oss prata mer om din Desenio-kollektion! Först och främst, kan du berätta mer om varför du ville arbeta just med Desenio?

Jag har alltid älskat Desenio, jag har älskat Desenio under en lång tid och jag har arbetat med dem under flera års tid. Jag tror att en av de bästa fördelarna med Desenio är att alla kan hitta vad de tycker om på hemsidan – det finns så många posters att välja mellan! Jag har alltid älskat varumärket, och jag blev så glad när jag blev tillfrågad att skapa en kollektion med dem! Jag sa: "yesss!", nu har jag möjligheten att skapa något som är 100% jag och verkligen uttrycka mig. Jag är superglad!Hur jobbade du med Desenio Design Studio?

I det första videosamtalet fick jag ta del av olika teman i beige, vitt, svart och färgglatt. När de visade mig idéerna med att använda flera färger, tänkte jag direkt att jag älskar det så mycket! Men jag ville göra några justeringar av slutresultatet så att det kändes riktigt "jag". Under ungefär två veckor arbetade Design Studio på mina posters i enlighet med vad jag berättade för dem, om vilka citat och motiv jag gillar. Efter detta träffades vi igen på ett videosamtal och de visade mig slutresultatet. Omedelbart sa jag att jag älskade det! Vi verkligen connectade med varandra och de förstod verkligen så väl, vad jag ville ha. Det var väldigt enkelt och jag är superglad att någon kan förstå vad jag har för idéer.Vilken känsla hade du som inspiration när du skapade din kollektion?

Jag tänkte på sommaren! Jag bär alltid färg när det är sommar, därför ville jag ta fram det i inredningen med. Som jag nämnde tidigare tror jag att det kan vara ganska svårt att ta in olika färger i ett rum på ett fint sätt, men jag tror att dessa posters kan hjälpa människor att styla sina rum för sommaren. Vi arbetade med att sätta ihop färger som fungerade tillsammans och fokuserade på att ge kollektionen en härlig atmosfär och känsla. Jag får en riktigt glad och somrig känsla när jag tittar på motiven, vilket är precis vad jag ville.

Vilken typ av person hade du i åtanke för den här kollektionen när du skapade motiven?

Jag tänker att de här motiven kan fungera för vem som helst oavsett ålder. Utseendet är till exempel inte för ungt eller inte för gammalt. När jag designade kollektionen föreställde jag mig någon som jag, säg mellan 18 och 25 år. Någon som är intresserad av de senaste trenderna och som gillar att leka med sin stil.Hur planerar du att styla motiven från din kollektion i ditt eget hem?

Först kommer jag att styla dem i mina föräldrars hus eftersom det är där jag bor just nu, men jag kan knappt bärga mig att få styla dem i min egen lägenhet snart! Jag tror att jag kommer att måla väggarna vita för att skapa den perfekta bakgrunden, och jag skulle gärna hitta några matchande möbler, som en rosa eller blå soffa. Jag tror att motiven kommer att fungera med originella möbler och unik inredning. Jag vill verkligen vara kreativ med mycket gör-det-själv när det kommer till möblerna i min lägenhet, med färgglada inredningsdetaljer som matchar min kollektion.

Product Slider