Skip to main content.
REPORTAGE

En intervju med Monica Geuze

Vi presenterar vår officiella holländska ambassadör för 2021, Monica Geuze!

Monica är en livsstils influencer från Nederländerna som fokuserar på mode, skönhet och livsstil. Just nu renoverar och inreder hon sitt nya vackra hem. Vi satte oss ner med Monica för att lära oss mer om hennes stil och hennes kommande kollektion!Grattis till köpet av ditt nya hem! Vad har du för renoveringsplaner?

För tillfället renoverar vi och i juli kommer vi att flytta in! Just nu är mina inredningsplaner ett enda kaos! Jag vill att varje rum ska ha en egen stil, eftersom jag har en ganska eklektisk smak. Varje dag har jag en annan outfit eller en ny sminklook – varje dag träffar du en ny Monica, en annan version av mig, och jag vill ha alla mina stilar i mitt hem. Så du kan förstå varför det är komplicerat!


Men eftersom jag flyttar in hos min pojkvän som är väldigt lugn, vet jag att jag måste tona ner mina inredningsplaner lite. Därför har jag gjort moodboards och samlat inspiration. Jag använder inte en inredningsarkitekt - det borde vara upp till en själv att skapa ett hem som man älskar och som representerar en själv. Om det inte blir som du vill kan du alltid byta ut, som till exempel med Desenio-posters!

Vilka rum ser du mest fram emot att inreda?

Jag tror att jag mest ser fram emot att inreda vardagsrummet – jag vill att allt ska vara väldigt ljust eftersom det är högt i tak och det finns mycket naturligt ljus, jag tänker att det kommer att bli det vackraste rummet. Matsalen är också spännande, eftersom att det kommer finnas ett enormt bord och det finns så mycket som jag vill göra med det! Vi har ofta många gäster som kommer på middag, därför vill jag kunna flytta bort dekorationerna och sitta vid bordet.


Jag ser verkligen fram emot att inreda min dotters rum – det är det perfekta tillfället att vara kreativ och designa något som är riktigt gulligt, men inte nödvändigtvis min stil. Jag tror även att det kommer att vara väldigt kul och utmanande att inreda badrummen! Jag älskar när hem har riktigt lyxiga badrum som känns som om de hör hemma på hotell. När du sen tar in ljus, dofter och inramade posters i ett badrum säger det mycket om hemmet.Har det senaste året och din flytt förändrat din relation med tanken av "hem"?

Ja, definitivt. Jag har märkt att jag och alla jag känner, har ändrat sin definition av hem. Till exempel flyttar många av mina vänner i relationer nu in med sina partners, och mina singelvänner investerar i nya saker för sitt hem. Det är bara viktigare att skapa ett hem någonstans där du tycker om att vara, istället för bara en bas där du duschar och sover. Alla börjar förstå att det är viktigt att känna sig hemma där man bor.Vi såg att du har dekorerat ditt kontor med Desenio-posters! Hur tror du att ett fint inrett kontor påverkar ens inspiration och produktivitet?

Ja, jag tänker att posters är ett bra sätt att förbättra ens produktivitet, och jag tycker att det är väldigt viktigt att ha ett mysigt kontor. För mig ska det kännas som ett andra hem och trots att vi har skrivbord och stolar, har vi även soffor och mysiga hörn.


Jag tror att mitt kontor är en mer tjejig version av min egen stil hemma. Om det inte var för att jag ska flytta ihop med min pojkvän, hade det varit så mitt hem hade sett ut! Men eftersom jag måste hålla hemmet lite mer neutralt blir mitt kontor platsen där jag kan vara lite mer lekfull och experimentera med inredningen. På kontoret har jag rätt så feminina tavlorna från Desenio, jag använder även en hel del svartvita posters som jag älskar i kontorsmiljö.

Hur skulle du definiera din inredningsstil – skulle du säga att den är lik din klädstil?

Både min klädstil och inredningsstil är väldigt eklektiska. Ena dagen är jag i myskläder och nästa dag är jag i klackar! Varje dag klär jag mig efter hur jag känner och denna eklektiska vibe närvarar även i mitt hem. Varje del av hemmet är annorlunda! Jag älskar att accessorera outfits med smycken och jag älskar även accessoarer i mitt hem. Det är rätt så fascinerande att titta på vad folk har på sig och vad det säger om dem. På samma sätt gillar jag verkligen att observera stilen i andra människors hem och detaljerna de lägger till.Låt oss prata om din Desenio-kollektion! Först och främst, kan du berätta mer om varför du ville arbeta just med Desenio?

Det speciella med Desenio är att du går på hemsidan och tänker att du kan eller kanske inte hittar något. Men när du börjar utforska ser du att det finns något för varje enskild person. När jag browsar runt märker jag att jag skulle kunna gilla allt, beroende på mitt humör! Till exempel är jag vanligtvis inte superintresserad av blommor, men när jag ser hela kategorin med blomposters tänker jag "Omg jag älskar blommor"! Och när jag ser svartvitt, föreställer jag mig hela mitt hem i monokromt! Desenio får mig att vilja ha ca 6 extra rum så att jag kan få ha allt jag gillar!Hur upplevde du att det var att arbeta med Desenio Design Studio?

Jag tror att designteamet på Desenio verkligen förstår min stil. Vi hade många samtal om vår vision för kollektionen. Jag är inte alltid bra på att veta vad jag gillar, men jag vet mycket väl vad jag inte gillar, därför var det enkelt att peka ut dem jag inte ville ha. Utifrån det skapade vi en moodboard med alla stilar som jag ville ha i min kollektion. Jag ville vara säker på att det fanns något för alla, men jag ville även att kollektionen skulle ha ett förenat koncept. För att säkerställa att allt fungerar tillsammans arbetade vi med samma färgpalett, även så att motiven kan bilda en vacker tavelvägg eller fungera på egen hand.

Vilken vibe försökte du få till när du skapade motiven?

Jag går efter den gamla Hollywoodstilen. Jag kan tänka mig att se en av motiven i badrummet med ett fint doftljus för att få det att se riktigt lyxigt ut. Jag försökte satsa på den här tuffa retrokänslan som jag bara älskar så mycket! Det är så trevligt att se tillbaka på vintagedesign och se hur vackert allting är. Jag designade denna kollektion på ett sätt som gör att den kan se bra ut tillsammans med vintage-detaljer eller möbler.Vad var det mest inspirerande med att arbeta med Desenio Design Studio?

Jag är mest förvånad och inspirerad av det faktum att Desenio har en egen Design Studio! Jag har alltid tyckt att det var så coolt, hur Desenio har så många fina motiv, men det faktum att många av dem skapas i deras egen studio är fantastiskt! Jag tycker att detta är riktigt coolt och inspirerande – att veta att du får något unikt från dem.Vilken typ av person hade du i åtanke för den här kollektionen när du skapade motiven?

Jag tror att det kommer att finnas något för alla – det kommer att finnas citat, men också illustrationer och vintageposters. Jag tror inte att det är svårt att hitta åtminstone en poster du älskar, oavsett vem du är.Hur planerar du att styla motiven från din kollektion i ditt eget hem?

Jag längtar efter att få styla dem i mitt eget hem! Jag tror att jag definitivt kommer att sätta några av dem i hallen, det kommer att vara det första som folk ser när de kommer in! Jag kommer också att passa på att ge mitt kontor en makeover med min nya kollektion, så att jag alltid kan känna mig inspirerad medan jag arbetar.


Product Slider