Skip to main content.
REPORTAGE

En intervju med Janni Olsson Delér

Vi presenterar vår officiella svenska ambassadör för 2021, Janni Olsson Delér!

Janni är från Stockholm och bor nu i Monaco med sin unga familj. Hon har arbetat med Desenio Design Studio för att skapa sin egen kollektion med posters som representerar hennes strandiga och avslappnade stil. Vi satte oss ner med Janni så att du kan lära dig mer om hennes inredningsstil!Du har alltid fantastiska bakgrunder på dina Instagrambilder – har du några tips för att skapa en Instagram-bakgrund hemma?

Den mest populära bakgrunden i vårt hem är nog palmträdet i vår trädgård! När mina vänner kommer på besök tar de alltid bilder där – det är en perfekt fotovägg! När det gäller inomhusbilder gillar jag att hålla det rent men kanske lägga till en bohemisk touch. Till exempel gillar jag en vit och enkel bakgrund med trädetaljer, det är målbilden.
Du har din huvudsakliga bostad i Monaco och ett fritidshus i Spanien - hur står sig inredningsstilarna mot varandra?

Jag tror att inredningsstilarna i varje hem speglar omgivningarna. Vårt hus i Spanien ligger nära havet, där är vår inredningsstil bohemisk med strandvibbar. Vårt hus i Monaco har en liknande stil men lite mer urban, elegant och modern – precis som Monaco!Har din inredningsstil förändrats efter att ha fått barn?

Vår stil har inte förändrats alls! Innan jag blev förälder tänkte jag att jag måste dumpa min vita soffa och byta inredning. Men jag älskar min stil och ville inte ändra på den! Vår soffa är kanske inte lika vit längre, men vi stressar inte över det, och vi älskar att vi fortfarande kan ha ett vackert hem. Vi har tagit bort potentiella faror, eftersom vår 1,5-åring springer runt nu! Men vi föredrar att lära honom att springa runt säkert istället för att förändra hela vårt hem.Har ni planerat barnrummen?

Vi ska flytta till en större lägenhet i Monaco där våra barn kommer att ha sina egna rum. Det första rummet som ska inredas blir vår sons sovrum, vilket kommer att bli så roligt! Vi har redan riktigt fina barnposters från Desenio som han älskar.
Varför valde du att samarbeta med Desenio?

Jag har jobbat med Desenio i flera år nu – sedan jag flyttade till min första lägenhet, faktiskt! De är dem enda posters jag någonsin har haft – jag behöver inte leta någon annanstans eftersom de har många motiv att välja mellan och de är av så bra kvalitet. När man har investerat i ramarna är det enkelt att byta ut motiven när man vill få en ny känsla i sitt hem. Men kvaliteten är också bra, du kan hålla samma posters på plats i flera år om du vill. Jag älskar allt med Desenio!Vad kan vi förvänta oss att se i din nya kollektion med Desenio – vilken stil försökte du få till?

Min kollektion är bohemisk och har solnedgång feeling. Det är somrigt men också mysigt, något som man vill sitta bredvid efter en lång dag på jobbet eller med ett glas vin med vänner. Jag älskar solnedgångar, jordnära toner och en lite bohemisk känsla, så kollektionen är typiskt jag!Kan du berätta mer om hur det var att arbeta med Desenio Design Studio på din kollektion?

Jag hade ett möte med Desenio Design Studio där jag fick en överblick av alla tillgängliga alternativ. Jag såg många olika moodboards och färgpaletter, sedan kunde jag ge input om vilken typ av stil jag gillar. Till exempel sa jag vilka färger jag gillade, hur jag gillar att matcha posters och vilken typ av känsla jag vill skapa. Sedan hade vi ett uppföljningsmöte där Design Studio visade mig alla fantastiska alternativ de hade skapat. Under det här mötet kunde jag göra de sista ändringarna och välja vilka motiv jag ville se tillsammans. Jag tycker att vi skapade en fin stämning – alla posters ser så bra ut tillsammans på väggen och de passar perfekt ihop. Man kan enkelt skapa en tavelvägg med alla posters, eller så kan man bara välja en eller två som man gillar, det skulle också fungera!
Vilken typ av person hade du i åtanke för den här kollektionen när du skapade motiven?

Jag tänker på en stilren tjej som är mellan 25 och 30, kanske. Hon har en egen lägenhet eller ett hem där hon bara vill vara och kunna koppla av. Hon jobbar hårt i sin karriär, och när hon kommer hem vill hon varva ner och känna sig lugn. När hon kommer hem och tittar på sitt rum med dessa posters, kommer hon att säga, "Okej, det är här jag vill vara!". Det är den känslan jag vill förmedla.Hur planerar du att styla motiven från din kollektion i ditt eget hem?

Jag planerar att styla motiven tillsammans med mycket trä – vita väggar, trädetaljer och solnedgångar är den perfekta blandningen tycker jag! Jag kanske även lägger till några gröna palmer eller andra detaljer för ett nytt utseende, vi får se. Jag gillar att lita på min intuition och gå på känsla – när jag har motiven i mina händer vill jag leka med olika stilar och se vilka möbler som fungerar med det.Vad är det mest överraskande med Desenio?

Jag visste alltid att Desenio Design Studio var bra, men jag blev ändå förvånad över hur väl de förstod min smak och stil. Jag berättade vad jag gillade och snabbt lyckades de skapa något som var exakt vad jag hade i åtanke. Jag är verkligen glad över att arbeta med Desenio i det här projektet!Product Slider