Skip to main content.
REPORTAGE

En intervju med Ana Johnson

Vi presenterar vår officiella tyska ambassadör för 2021, Ana Johnson!

Ana är känd för sin fantastiska inredningsstil och roliga gör-det-själv-projekt. Hon arbetade med Desenio Design Studio för att skapa sin egen kollektion med posters som representerar hennes stil. Lär dig mer om Ana och hennes inredningsprojekt!Vi älskar att se dina gör-det-själv-projekt! Har du några roliga projekt planerade med Desenio-posters?

Jag har velat styla en hel vägg med posters sedan länge! Jag skulle gärna göra ett stort kollage över en vägg med Desenio-posters. I år kanske jag äntligen kommer hitta tid och rätt plats i vårt hus!Hur skulle du beskriva din inredningsstil? Skulle du säga att det liknar din klädstil?

Ja, jag kan definitivt se några likheter mellan min klädstil och min inredningsstil. Hemma älskar jag naturliga, lättsamma och ljusa färger. Om man tittar i min garderob hittar man också samma färgpaletter.Har du någonsin gjort en inredningsmiss?

JA! Det var ett av de roligaste ögonblicken någonsin! En dag bestämde jag mig för att försöka göra skruvade ljus - tanken är att du tar raka ljus, värmer upp vaxet och vrider dem sen till en rolig form. Mycket snabbt märkte jag att jag behövde ljus med en specifik typ av vax. Jag var fast besluten att fortsätta försöka, men det blev en katastrof som slutade i ett skrattanfall när jag såg resultatet – man kan fortfarande hitta detta i mina Instagram highlights!

Vad är det svåraste med att inreda ditt hem?

Jag skulle säga att det svåraste är att kunna visualisera helhetskonceptet i mitt huvud. När vi byggde vårt hus förra året stod vi på en stor byggarbetsplats och fick bestämma hur våra badrum och kök skulle se ut. Det är verkligen svårt att planera när du inte kan visualisera slutresultatet!Vad betyder det för dig att vara hemma?

För mig innebär att vara hemma att varva ner, känna sig lugn, vara kreativ och njuta av tid med de människor jag älskar mest.Har det senaste årets händelser förändrat din relation till ditt hem på något sätt?

Jag har alltid älskat vårt hem och jag har aldrig känt mig mer bekväm någon annanstans än här. Det senaste året har inneburit att jag har tillbringat mer tid hemma än någonsin tidigare. Jag är mer tacksam än någonsin för att jag har ett så vackert och mysigt hem. Det senaste året har visat oss allt att vi inte kan ta något för givet, och att vi måste uppskatta allt vi har!Hur gör du ditt hem till din tillflyktsort?

Jag älskar att organisera, struktur och myskänslor! Om allt är städat och organiserat kan jag verkligen slappna av och känna mig lugn.Var får du inspiration till inredningen hemma?

Jag fick faktiskt det mesta av min inspiration från hotell under mina resor. När jag såg saker jag inspirerades av i andra länder tog jag bilder av dem och sparade dem i en mapp. Jag älskar att skapa moodboards för att hålla all min inspiration på ett ställe.

Om du kunde välja någon inredningsstil av en berömd person eller TV- och filmkaraktär, vem skulle du välja?

Jag älskar huset och den allmänna stilen av Syd och Shea McGee – jag till och med sträckkollade på deras inredningsprogram medan vi byggde vårt hus!Vad är din trendfärg för sommaren 2021, och hur skulle du ta in den i ditt hem?

Just nu älskar jag ljusblått och lila! För mig representerar dessa toner frihet och ledighet. På Instagram gillar jag att leka runt med färger, men hemma gillar jag att hålla det rent och enkelt och att få in några färgstänk in i huset, med blommor till exempel.Hur och hur ofta byter du stil hemma – inreder du säsongsvis?

Jag brukar byta stil ungefär fyra gånger om året, för varje säsong – jag bara älskar det! På så sätt kan jag komma in i atmosfären för den nya säsongen och jag är alltid förvånad över hur mycket man faktiskt kan förändra med små detaljer, till exempel med posters.Du har skapat din första helt egna kollektion tillsammans med Desenio! Vad kan vi förvänta oss?

Efter de galna sista månaderna ville jag designa en lugn och balanserad kollektion med Desenio, som förmedlar lugn och ro. Jag ville att kollektionen skulle vara modern, enkel och viktigast av allt – tidlös. De kan göra ditt hem vackrare året runt.

Varför valde du att samarbeta med Desenio?

Desenio är en av mina absoluta favoritpartners! Jag älskar inredning, så självklart älskar jag Desenios posters och ramar. Jag har varit en mycket nöjd privatkund i flera år nu.


Urvalet är enormt, och designerna, färgerna och trenderna är alltid tilltalande och snygga – Desenio möter helt min smak! När jag vill ändra på saker och ting kollar jag igenom Desenios hemsida och hittar ett sätt att fräscha upp mitt hem.Vad var viktigast för dig när du designade din kollektion?

Jag ville se till att kollektionen gav liv till alla mina idéer, kreativa input och favoritfärger – att det var fullkomligt jag. Även tidlöshet var viktigt. Jag tror att min kollektion kan vara perfekt för vilken säsong som helst och kommer att vara fortsatt vacker under de kommande åren.Hur såg arbetet med Desenio Design Studio ut?

Detta var min favoritdel i processen! Vi hade flera videosamtal under processen för att diskutera kollektionen och samarbeta tillsammans.Hur kommer du att styla motiven från din kollektion i ditt hem?

Jag har redan valt väggen där jag vill hänga min kollektion! När man kommer in i vårt vardagsrum, kommer man omedelbart att se mina Desenioposters! Jag vill skapa en tavelvägg med alla motiv och rama in dem med svarta ramar.


Product Slider