Skip to main content.
REPORTAGE

Studio London – En intervju med EMMA HILL

Vi har pratat med Emma Hill som visat oss sina favoritplatser i London.

Hur skulle du beskriva ditt hörn av internet?

Bloggen är just det - min plats på nätet. Här delar jag av det som är jag - min stil, mina idéer och mitt liv.

Var hittar du din inspiration?

Överallt - olika länder, städer och inte minst online på sociala plattformar som Instagram och Pinterest.

Vad är det bästa med London?

London är en stad full av karaktär och varje område är så annorlunda och bidrar till den unika mixen som kännetecknar staden.


Har du några dolda pärlor som du kan tipsa oss om?

St. Christophers place är ett litet område inkilat bakom Oxford Street. Här finns små butiker och restauranger som på sommaren är perfekta att ta någonting att äta på och koppla av efter en shoppingtur. Jag gillar också Little Venice i Camden, som är Londons svar på Venedig. Ett annat tips är Sky Garden; rätt så välkänt men ändå har relativt få av de jag möter hört talas om det. Det är en tropisk trädgård på taket till en känd skyskrapa som kallas Walkie Talkie. Du behöver boka i förhand men entrén är gratis och du får en fantastisk, 360-graders utsikt över London.


Många söker en lokal, autentisk upplevelse när de reser, vilket är ditt bästa tips för att upptäcka ‘det riktiga London’?

Försök att se staden utifrån en London-bos perspektiv - ta tunnelbanan under rusningstrafik... om du vågar! Sök dig bort från de klassiska turistattraktionerna - London är så mycket mer än Buckingham Palace.
Berätta om platserna du har valt att visa oss!


Kew Gardens
- ett ställe folk vanligtvis inte kommer på tanken att besöka när de är i London men det är så vackert här! Det är en historisk trädgård med fantastiska växthus, plantor och grönska från hela världen. Här kan du med lätthet spendera en heldag för trädgårdarna är gigantiska!


Notting Hill
- ett av mina favoritområden i London, mycket på grund av arkitekturen. De typiska vita radhusen med svarta räcken är väldigt Instagram-vänliga. Kvarteren är fyllda av karaktär - alltifrån rosa dörrar och gammaldags cyklar till blåregn-växter som klättrar längs fasaderna.   
Tower Bridge - ikoniskt landmärke full av historia. Det här är den mest spektakulära bro jag någonsin sett - stanna och betrakta alla detaljerna så förstår du vad jag menar!


Westminster
- här ligger Big Ben och parlamentshuset, vilket i sig är en imponerande byggnad. Arkitekturen runt omkring är minst lika vacker - det är någonting speciellt med ljuset här och hur det faller mellan huskropparna.


Liberty/Regent Street area
- mitt favoritområde för shopping. När du promenerar här, glöm inte att titta upp! Byggnaderna här är så vackra. Liberty är som att shoppa i någons hus, eller ja, ett väldigt stort hus då men som fortfarande känns väldigt personligt och mysigt. Blomsterarrangemangen i entrén är en av Londons mest fotograferade platser.
Man pratar ofta om London som en av fyra städer (inkluderat Milano, Paris och New York) där trender föds. Håller du med om det?

Jag håller delvis med, men idag med kraften i sociala medier förflyttas trender från dessa metropoler ut i världen. När det kommer till inredning så tycker jag den mest utmärkande trenden är alla botaniska inslag - jag har verkligen tagit trenden till mig och kanske är det därför jag dras så mycket till platser som Kew Gardens.