Skip to main content.
REPORTAGE

Bakom konsten: Lars Wallin for Desenio

Konst möter mode i denna limited edition-kollektion Lars Wallin for Desenio, som presenterar unika illustrationer av ikonen Lars Wallin, som i år firar 30 år som couturedesigner.

Nu i september är vi stolta över att få presentera lanseringen av Lars Wallin for Desenio! Vår limited edition-kollektion där konst möter mode kännetecknas av unika illustrationer av den ikoniska designern. Känd för sina couture-designer som bärs av kungligheter och artister, firar Wallin i år 30 år i branshen. Hans signaturstil som för samman tidlösa designs med high fashion gör honom till en sann ikon i modevärlden.
- För mig är mode ett sätt för mig att uttrycka mig på. Jag använder kläder som ett sätt att berätta en historia, säger Lars Wallin.

Motiven är inspirerade av några av Wallins mest minnesvärda verk, i denna höstfärgade palett.
- Återseendet med mina tidigare favoritverk har varit en riktigt rolig process. Med denna kollektion ville jag visa min kärlek och passion för couture, och att se tillbaka på några av mina allra glamorösaste verk genom min karriär, säger Wallin.

Lars Wallin växte upp i Hökåsens kommun, precis utanför Västerås i centrala Sverige. Att växa upp i en småstad under 60- och 70-talet gjorde att modevärlden ännu var okänd för honom. Det var den svenska TV-showen Modejournalen, ledd av välkända modejournalisten Ingrid Schrewelius, som gjorde att han fick upp ögonen för modeindustrin.
- När jag var 13 år gammal läste jag om Beckmans Designhögskola i en tonårstidning och bestämde mig för att jag skulle studera där och bli modedesigner.

Lars Wallins barndomsdröm gick verkligen i uppfyllelse och i verkligheten överträffade till och med hans förhoppningar om framtiden. Att nå milstolpen 30 år som designer har gett honom möjligheten att se tillbaka på sin karriär.
- Jag kan inte förstå det, åren har flugit förbi så snabbt. I samband med skrivandet av min självbiografi (som heter Avklädd) har jag verkligen haft tid att tänka på allting jag har upplevt och alla de fantastiska möjligheterna jag har haft. En av de bästa sakerna som kommer med åren är självförtroendet man utvecklar.

Kollektionen Lars Wallin for Desenio ger modeälskare chans att dekorera sina väggar med vackra illustrationer tecknade av designikonen själv.
- Jag vill gärna se mitt arbete som tidlöst men med det där lilla extra. Mina designs är skapade för den kvinnliga kroppen, verken är feminina och glamorösa, men fortfarande med attityd.Product Slider