Skip to main content.

Hållbarhet på Desenio

För en vackrare värld

Hållbarhetsfrågor ligger oss varmt om hjärtat, särskilt då våra produkter inte hade existerat utan naturmaterialen från våra skogar. På Desenio skapar vi vackrare hem genom vår konst och vi vill göra det på ett hållbart sätt. Det innebär att vi ständigt jobbar med att förbättra våra produkter och processer för att minska vår påverkan på klimatet. För en vackrare värld.

Vår planet

Environment gallery wall

Vår planet räknas

Vi jobbar aktivt med olika initiativ för att bidra till en hållbar framtid och är ödmjuka för att mycket arbete ligger framför oss. Tillsammans med våra noga utvalda leverantörer strävar vi efter att ständigt minska vårt fotavtryck, med fokus på miljömärkta material och hållbara processer

MILJÖMÄRKTA PRODUKTER

Hos oss på Desenio ligger hållbarhet nära hjärtat. Vi är stolta över att samarbeta med ett miljömedvetet pappersbruk för produktionen av våra posters där vi enbart använder pappersmassa från ansvarsfullt skogsbruk. Vi använder matt premiumpapper som är obestruket och åldersbeständigt för att garantera att våra posters håller över tid.

Forest Stewardship Council®

Tryckta på miljömärkt papper

Desenio är ett FSC® certifierat företag vilket betyder att träden som används i produktionen av våra posters kommer från ett ansvarsfullt skogsbruk som tar hänsyn till både människor och miljö.

Människor och miljö

Från och med 2020 är Desenio certifierade genom Forest Stewardship Council® (FSC), ett naturligt steg för att nå våra hållbarhetsmål. FSC är en oberoende, internationell medlemsorganisation som verkar för ett skogsbruk som tar hänsyn till både människor och miljö.

FSC-märket innebär att produkten kommer från ett ansvarsfullt skogsbruk där FSC:s standarder följs. Materialen som används i vår produktion av posters kommer från FSC-certifierade skogar.

Vår certifieringskod: SAI-COC-010910

Vår FSC-varumärkeslicenskod: FSC-C153048

FSC Certification

POSTERS TRYCKTA I SVERIGE PÅ MILJÖCERTIFIERAT PAPPER

Vi är stolta över att samarbeta med ett miljömedvetet pappersbruk. Vårt pappersbruk är FSC-certifierat, precis som pappersmassan som används i våra posters och passepartouter. Alla våra posters (utom några motiv ur vår kategori Handpicked) är certifierade och märkta på hemsidan med symbolen FSC Mix, vilket garanterar att minst 70% av träden som används i produktionen kommer från FSC-certifierade skogar.

Forest poster

Vi-Skogen

Trees poster

För varje träd som använts i produktionen av posters vi sålt, planterar vi två nya

Tillsammans har vi planterat 35 000 träd

2017 blev Desenio stolt partnerföretag åt Vi-skogen, en organisation som sedan 1983 har planterat 134 miljoner träd och hjälpt över 2,4 miljon människor i kampen mot fattigdom. Tillsammans med Vi-skogen planterar vi två nya träd för varje träd som använts till de posters som sålts hos oss. Sedan 2017 har vi planterat över 35 000 träd!

Träd i kampen mot fattigdom

Vi-skogen tror på hållbarhet för både människor och miljö. Med sitt arbete i östra Afrika hjälper Vi-skogen småskaliga jordbruk genom att odla träd tillsammans med grödor, vilket ger en positiv effekt på miljön och samtidigt ger familjer möjlighet att ta sig ur fattigdom. Genom att undervisa bönder i hållbarhet och trädplantering kan föräldrarna tjäna pengar och ha råd att skicka sina barn till skolan.

Vårt team

En plats där du kan påverka, inspirera och växa

På Desenio vill vi att alla våra anställda ska känna sig uppskattade och inkluderade. Desenio är en arbetsplats där du kan påverka, inspirera och växa. Vår kultur tar avstamp i vår värdegrund som bygger på passion, målmedvetenhet samt att visa öppenhet och vänlighet. Idag är vi över 140 anställda på vårt huvudkontor i Stockholm, från fler än 15 olika länder. Vill du bli en av oss? Kolla in våra lediga tjänster!

BLI EN AV OSS!

Tillsammans med våra leverantörer

Utanför vårt huvudkontor jobbar vi med några få, utvalda leverantörer baserade i Europa och Asien. Vi inleder samarbete med leverantörer som delar våra värderingar kring hållbarhet för miljö och människor, utefter vår uppförandekod. Denna är uppbyggd av 10 principer inom social och miljömässig hållbarhet och behandlar områden som arbetstid, löner, barnarbete, diskriminering samt hälsa och säkerhet.

Vill du läsa mer hittar du vår uppförandekod här.
Our work

Våra produkter

Hantverk och kvalitet står i fokus när vi producerar våra posters och ramar. Tillsammans med våra leverantörer jobbar vi ständigt med produktutveckling med syftet att förbättra kvaliteten och därmed även livslängden på våra produkter.

Läs mer - Våra produkter