Skip to main content.

Ramar

Komplettera din tavelvägg med våra högkvalitativa tavelramar och fotoramar. Vi erbjuder fina träramar i svart, vitt, ek och ljust trä, samt metallramar i svart, guld, silver och koppar. Ramarna kommer i åtta storlekar, i allt från små fotoramar i 13x18 cm, till stora tavelramar upp till 100x150 cm. 

 

Tavelramar och fotoramar

Rätt ram till rätt motiv gör skillnad - hitta din perfect match hos oss på Desenio. Välj bland vårt breda sortiment av ramar i olika färger, material och storlekar. Vi har allt från mindre ramar som gör sig bra som fotoram, till stora tavelramar som tar stor plats på väggen. Välj mellan våra åtta olika storlekar: 13x18cm, 21x30cm, 30x40cm, 40x50cm, 50x50cm, 50x70cm, 70x100cm och 100x150cm. De moderna ramarna från Moebe passar perfekt till bilder och motiv i A3, A4 och A5 och kommer i stilren, svart aluminium samt i ek.

Snygga ramar som skyddar din konst

Våra ramar och tavelramar är inte bara stilrena, de skyddar också din poster! Akrylglaset skyddar mot smuts och fläckar och håller din konst i fint skick under lång tid. Kanske tycker du om att byta ut dina posters efter säsong eller humör, och då är en slitstark ram din bästa vän! Tack vare att våra ramar är så enkla att öppna från baksidan kan du enkelt byta ut dina posters när du vill, och med små medel ändra looken i ditt hem.

Färger och material

Vi tror på att konst ska vara för alla - lättillgängligt och prisvärt utan att kompromissa med design eller kvalitet. Därför har vi tagit fram prisvärda ramar i olika färger och material som kompletterar och förfinar din poster, affisch eller fotografi. Våra träramar finns i klassiskt svart, vitt, obehandlad ek och ljust trä. Våra trendiga metallramar i guld, silver och koppar har en högblank finish, medan de svarta metallramarna har en snygg matt yta.

Val av färg och material på en ram gör större skillnad än vad man kan tro - de kan användas för att accentuera andra detaljer i din inredning t.ex. i mässing eller trä. Kombinera dina posters och ramar för att matcha varandra och din övriga inredning eller välj en helt annan stil på tavelramen för att bryta av och skapa snygga kontraster! Om du redan nu har inredningsdetaljer i guld är det perfekt att matcha med våra guldramar, då skapar du enkelt en helhet i rummet. 

Vilka ramar matchar mina posters?

Vi vet hur svårt det kan vara att bestämma sig för vilka posters man vill ha hemma. Ska stilen vara enig, eller vill du ha motiv som bryter av? Oavsett vilken känsla du vill åstadkomma i ditt hem så är vi säkra på att våra ramar kan hjälpa till i jakten på den där perfekta looken!

Gillar du naturmotiv eller fotokonst som går i jordnära toner är våra träramar i ek och mörkt trä ett bra val. Naturmaterialen samspelar fint tillsammans med motiv i samma stuk, men du kan självklart bryta av med en ram i guld eller silver för en lyxig känsla. Är du istället ett fan av posters med grafiska illustrationer i djärva färger är kanske träramar i svart ellre vitt något för dig! En vit ram gör att motivet får ta sin rättmätiga plats på väggen, medan en svart ram skapar kontrast och djup.

Tillbehör till ramar

För extra stilpoäng kan du köpa till en passepartout som både framhäver motivet och skyddar din poster. Genom att ha en passepartout runt motivet framhävs det fint, och det blir en annan helhetskänsla när du lägger ned lite extra tid på detaljer. Förutom att välja ramar i någon av våra många färger är det också snyggt att blanda klassiska ramar med andra tavelupphängningar! För variation kan du använda en trendig posterhängare eller tillbehör som posterklämmor, washi tape och tavellister. Upptäck alla i kategorin Tillbehör. 

Ramar som är enkla att montera

Alla våra ramar är i glasklart plexiglas (ramarna från Moebe görs i akrylglas) som ger lätta och okrossbara tavlor, den smarta konstruktionen gör det också enkelt för dig att montera din ram. Ramen öppnas på baksidan, och du kan på ett enkelt sätt placera dina posters utan vassa metallpiggar som riskerar att göra märken i postern. 

Våra små fotoramar i storlekarna 13x18 cm samt 21x30 har dessutom ett bakstycke med stöd, så att din ram smidigt kan stå för sig själv. Perfekt ifall du har en byrå eller hylla med ett litet utrymme du gärna vill fylla! Alla Desenios tavelramar går självklart att hängas i både stående och liggande format för att din tavelvägg ska kunna utformas precis så som du önskar.