Skip to main content.

Kate Birch

Posters

Efter sin skilsmässa startade Kate upp projektet ”en målning om dagen” som ett sätt att försörja sig. Hon började lägga upp sin konst på Instagram och fick snabbt fler och fler följare vilket ledde till att hon började sälja sina verk över hela världen. 

Kate målar huvudsakligen stilleben och landskap, med sin konst förvandlar hon vardagliga ting till egna verk. 

“Efter dessa år har jag insett att vardagliga föremål betyder mycket för oss människor. Det är ofta där historierna finns och de förbinder oss med varandra och vårt förflutna.”

Kate Birch posters

Kate Birch, som är baserad i Utah, älskade konst och att vara kreativ när hon växte upp. Tack vare en universitetsprofessor som uppmuntrade henne till att välja måleri och teckning som huvudämne började hon arbeta mot en karriär inom konsten. Tursamt nog för oss så har hennes arbete spridits över hela världen tack vare sociala medier. Hennes konst har dessutom visats i flera filmer, TV-program och i inflytelserika butiker i USA.

Hennes favoritkonstmedium är gouache och hon målar främst stilleben och landskapsmotiv. Hon hittar inspiration i stort sett överallt och målar därför ofta vardagsföremål så som en frukt, en godisbit eller en skugga. Hennes målningar är oftast små eftersom hon gillar när det går snabbt och hon då inte hinner hänga upp sig på små misstag. Hon bara målar helt enkelt och går vidare! Det som också är unikt med Kate är att hon målar en ny tavla varje dag som hon sedan delar med sina följare på sociala medier. Få inspiration och utforska hennes posters på Desenio!