Skip to main content.

Empowering konst inför Internationella kvinnodagen

Nu på Internationella kvinnodagen hyllar vi konstnärliga uttryck som en symbol för självständighet och frihet. I samarbete med fem fantastiska konstnärer har vi skapat Women's Week Collection.

Back to top

Kit Agar

"Jag skulle beskriva min konst som drömmande och feminin, men jag vill inte definiera kvinnlighet som något specifikt. Jag vill inte begränsa vad kvinnlighet är."

Jag skapar min konst för mig själv

Jag är en konstnär från Storbritannien men just nu är jag baserad i Belgien. Jag har alltid varit intresserad av konst. Jag var ett blygt barn och drogs till konsthantverk för att fly in i en egen liten värld.

Jag skapar för min egen skull, även om ingen såg min konst skulle jag fortfarande skapa den. Därför reflekterar min konst verkligen mig själv, jag låter den leva sitt eget liv.

Back to top

Reyna Noriega

"Jag hittade min konststil ungefär samtidigt som jag hittade mig själv. Det blev ett skifte från att ha skapat för andra till att skapa för mig själv. Det resulterade i att min konst faktiskt berörde fler, eftersom den blev mer autentisk."

Hyllar kvinnors friaste sidor

Jag är en bildkonstnär och författare från Miami. Det som ger mig lycka är samma saker som ger mig inspiration. Min kultur och min miljö är en enorm inspirationskälla.

Jag vill skapa konst som är upplyftande för kvinnor och som hyllar oss när vi är som bäst, våra mest fria och självsäkra sidor. I de olika hudtoner och hårstilar som jag skildrar hoppas jag att varje kvinna kan känna igen sig.

Back to top

Maxime Rokus

"Jag hittade min konststil ungefär samtidigt som jag hittade mig själv. Det blev ett skifte från att ha skapat för andra till att skapa för mig själv. Det resulterade i att min konst faktiskt berörde fler, eftersom den blev mer autentisk."

Skapar konst med digitala verktyg

Jag heter Maxime och är konstnär som är baserad i Amsterdam. Jag har skapat så länge jag kan minnas och när jag studerade grafisk design såg jag möjligheterna att skapa konst med digitala verktyg.

Min process börjar med Photoshop. Jag provar olika lager och färger för att hitta vad som är vackert, sedan när jag hittar något jag gillar börjar jag skapa med min iPad.

Back to top

Marta Leyva

"Uppskattningen för min egen stad har vuxit nu när jag bor utomlands, jag började få större uppskattning för traditioner och kulturen."

Upptäckte sin talang av en slump

För fem år sedan plockade jag upp en pensel för första gången och jag blev kär! Sex månader senare hade jag min första utställning, som var en stor framgång! Genom detta har jag lärt mig att ens liv kan förändras till det bättre över en natt.

Mitt råd till alla är att följa din passion och prova nya saker. Om du gillar något, tvivla inte på dig själv utan bara sätta igång!

Back to top

Sara Abramson

"Min konst handlar om att vara sig själv. Varje kvinna ska kunna styra sin egen värld genom att lyssna på sig själv och veta att svaren alltid finns inom dem."

Skildrar både styrka och sårbarhet

Orden jag skriver på mina konstverk är tecken på var jag befinner mig i livet. Det fanns en period då jag målade fraser som ”vad vill du?” eller ”vad väntar du på?”, det här var ungefär när jag slutade min karriär inom telekom för att börja följa min passion och börja måla.

Kvinnorna i mina målningar är både starka och sårbara, de tittar ofta nedåt, tar ögonkontakt med betraktaren, men de brukar också ha sina halsar synliga. De kommunicerar sin sårbarhet, men också att de har fattat ett beslut om hur de ska leva sina liv.